ACTUALITATEMedicul Adrian Wiener, deputat USR PLUS: Școlile s-ar putea redeschide la jumătatea...

Medicul Adrian Wiener, deputat USR PLUS: Școlile s-ar putea redeschide la jumătatea lunii martie, după ce o masă semnificativă a profesorilor și a elevilor de peste 16 ani se va vaccina

Medicul Adrian Wiener, deputat USR PLUS, a adus în discuție vaccinarea copiilor, estimând că școlile s-ar putea deschide mai degrabă la jumătatea lunii martie, ci nu în februarie așa cum au anunțat autoritățile, și doar după ce o masă semnificativă a profesorilor și chiar a elevilor de peste 16 ani se va vaccina.

Declaratia medicului Adrian Wiener a fost făcută, miercuri, pentru RFI, în contextul în care autoritățile au vehiculat data de 8 februarie ca posibil termen pentru redeschiderea școlilor.

„Nu cred că este posibil. Trebuie luat în calcul indicele de reproducere al acestui virus, în contextul în care presupunem deja că noua tulpină din Marea Britanie într-o oarecare măsură a înlocuit vechea tulpină și în România și contagiozitatea și riscul sunt foarte mari. Eu cred că pentru a reveni în siguranță în școli, cred că ar trebui să fi trecut prin etapa de vaccinare o masă semnificativă a profesorilor și de ce nu și a elevilor peste 16 ani, bineînțeles, doar cei care doresc.

Ideal ar fi să dorească cât mai mulți dintre ei, dar cred că încă și nu e vorba doar de activitățile din interiorul școlii, e vorba de mijloacele de transport până și dinspre școală, de aglomerările pe care în general școala le produce în mod natural, în mod firesc”, a spus Adrian Wiener la RFI.

Potrivit acestuia, școlile ar putea fi redeschise la mijlocul lunii martie.

„Mai degrabă, cred că undeva pe la jumătatea lunii martie. Cred că până atunci, măcar cadrele didactice să ajungă și la cea de-a doua vaccinare la rapel”, a precizat Adrian Wiener.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite