ACTUALITATEMedicul Adrian Wiener, deputat USR PLUS: Școlile s-ar putea redeschide la jumătatea...

Medicul Adrian Wiener, deputat USR PLUS: Școlile s-ar putea redeschide la jumătatea lunii martie, după ce o masă semnificativă a profesorilor și a elevilor de peste 16 ani se va vaccina

Medicul Adrian Wiener, deputat USR PLUS, a adus în discuție vaccinarea copiilor, estimând că școlile s-ar putea deschide mai degrabă la jumătatea lunii martie, ci nu în februarie așa cum au anunțat autoritățile, și doar după ce o masă semnificativă a profesorilor și chiar a elevilor de peste 16 ani se va vaccina.

Declaratia medicului Adrian Wiener a fost făcută, miercuri, pentru RFI, în contextul în care autoritățile au vehiculat data de 8 februarie ca posibil termen pentru redeschiderea școlilor.

„Nu cred că este posibil. Trebuie luat în calcul indicele de reproducere al acestui virus, în contextul în care presupunem deja că noua tulpină din Marea Britanie într-o oarecare măsură a înlocuit vechea tulpină și în România și contagiozitatea și riscul sunt foarte mari. Eu cred că pentru a reveni în siguranță în școli, cred că ar trebui să fi trecut prin etapa de vaccinare o masă semnificativă a profesorilor și de ce nu și a elevilor peste 16 ani, bineînțeles, doar cei care doresc.

Ideal ar fi să dorească cât mai mulți dintre ei, dar cred că încă și nu e vorba doar de activitățile din interiorul școlii, e vorba de mijloacele de transport până și dinspre școală, de aglomerările pe care în general școala le produce în mod natural, în mod firesc”, a spus Adrian Wiener la RFI.

Potrivit acestuia, școlile ar putea fi redeschise la mijlocul lunii martie.

„Mai degrabă, cred că undeva pe la jumătatea lunii martie. Cred că până atunci, măcar cadrele didactice să ajungă și la cea de-a doua vaccinare la rapel”, a precizat Adrian Wiener.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate