News ȘTIRI Ministrul ucrainean Dmytro Kuleba: Învăţământul cu predare în limba ucraineană la şcolile...

Ministrul ucrainean Dmytro Kuleba: Învăţământul cu predare în limba ucraineană la şcolile româneşti a fost amânat pentru 2023

Învăţământul cu predare în limba ucraineană în şcolile româneşti din Ucraina a fost amânat pentru 2023, când noua lege a Educaţiei ar putea fi implementată.

Precizările au fost făcute marţi de ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, la o conferinţă de presă comună cu ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, informează Agerpres.

„Am venit aici la Bucureşti să rezolv problemele în care avem viziuni diferite”, a afirmat ministrul ucrainean, potrivit traducerii oficiale.

Potrivit lui Dmytro Kuleba, „în conformitate cu legislaţia Ucrainei, învăţământul cu predare în limba ucraineană la şcolile româneşti a fost amânat pentru 2023″. Totodată, acesta a spus că nu are informaţii privind închiderea şcolilor cu predare în limba română, de pe teritoriul ţării sale.

„Dorinţa noastră este de a obţine maximul posibil pentru exercitarea drepturilor lingvistice ale persoanelor care aparţin minorităţii române din Ucraina şi de asemenea acest exerciţiu să se realizeze pentru toţi vorbitorii de limbă română din Ucraina, indiferent de cum aceasta este denumită”, a spus şeful diplomaţiei române, Bogdan Aurescu.

Ministrul Dmytro Kuleba participă marţi la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 3.440 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate