EDUCAȚIEMinistrul ucrainean Dmytro Kuleba: Învăţământul cu predare în limba ucraineană la şcolile...

Ministrul ucrainean Dmytro Kuleba: Învăţământul cu predare în limba ucraineană la şcolile româneşti a fost amânat pentru 2023

Învăţământul cu predare în limba ucraineană în şcolile româneşti din Ucraina a fost amânat pentru 2023, când noua lege a Educaţiei ar putea fi implementată.

Precizările au fost făcute marţi de ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, la o conferinţă de presă comună cu ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, informează Agerpres.

„Am venit aici la Bucureşti să rezolv problemele în care avem viziuni diferite”, a afirmat ministrul ucrainean, potrivit traducerii oficiale.

Potrivit lui Dmytro Kuleba, „în conformitate cu legislaţia Ucrainei, învăţământul cu predare în limba ucraineană la şcolile româneşti a fost amânat pentru 2023″. Totodată, acesta a spus că nu are informaţii privind închiderea şcolilor cu predare în limba română, de pe teritoriul ţării sale.

„Dorinţa noastră este de a obţine maximul posibil pentru exercitarea drepturilor lingvistice ale persoanelor care aparţin minorităţii române din Ucraina şi de asemenea acest exerciţiu să se realizeze pentru toţi vorbitorii de limbă română din Ucraina, indiferent de cum aceasta este denumită”, a spus şeful diplomaţiei române, Bogdan Aurescu.

Ministrul Dmytro Kuleba participă marţi la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate