vineri, mai 24, 2024
ACTUALITATEExperții dezvăluie de ce mașinile electrice prezintă riscuri extrem de grave pentru...

Experții dezvăluie de ce mașinile electrice prezintă riscuri extrem de grave pentru șoferii de mașini clasice, pentru pietoni și pentru bicicliști

Mașinile electrice pot avea un nivel înalt de siguranță pentru propriii pasageri, dar cei din alte mașini sunt în pericol atunci când două vehicule fac accident, avertizează experții, potrvit DailyMail.

Un profesor de la Universitatea din Michigan a dezvăluit că alte vehicule absorb mai mult din energia de impact în cazul unei coliziuni. Acest lucru este cauzat de greutatea mașinilor electrice, care sunt în medie cu 30% mai grele decât cele clasice.

Mașinile electrice, risc uriaș pentru alți paprticipanți la trafic

Jingwen Hu, care predă inginerie mecanică, a remarcat că un accident între un vehicul electric și un vehicul alimentat pe benzină ar avea același rezultat ca accidentul dintre un camion și un sedan mic. Acesta din urmă ar fi probabil zdrobit.

O mașină electrică nu va încetini la fel de brusc și are o rată de răsturnare mai mică. Ambele vor cauza, cel mai probabil, mai mulți răniți și morți în caz de accidennt.

„În timp ce greutatea inerentă a vehiculelor electrice oferă un avantaj natural în protejarea ocupanților, înseamnă, de asemenea, că alte vehicule poartă povara de a absorbi mai multă energie de impact în cazul coliziunilor cu vehiculele electrice mai grele”, a scris Hu pentru The Conversation.

Acest lucru se datorează în parte greutății vehiculului electric. Deși pasagerii sunt protejați, ar putea reprezenta un dezavantaj grav pentru oamenii din alte mașini.

În medie, vehiculele electrice cântăresc între 20 și 50% mai mult decât vehiculele pe benzină. Doar bateria poate cântări aproape la fel de mult ca o mașină standard mică.

„Cu cât ceva te lovește mai greu, cu atât mai grav vei fi afectat”, a adăugat el.

Avertismentele experților

Există șanse mai mari de 50% ca un accident să devină fatal din cauza diferențelor de greutate, conform unui studiu din 2011.

Pe măsură ce vehiculele electrice devin din ce în ce mai frecvente, preocupările cu privire la siguranța lor, nu doar pentru cei care le conduc, ci și pentru ceilalți care se află pe drum, cresc și ele.

Vehiculele electrice prezintă, de asemenea, riscuri crescute pentru bicicliști și pietoni. Acestea sunt mai silențioase decât mașina obișnuită atunci când merge cu viteze reduse. Pe cale de consecință, pietonii și bicicliștii vor auzi mai greu vehiculul.

De asemenea, experții avertizează că parapetele ar putea să nu oprească vehiculele electrice în timpul unui accident. Acestea nu au fost concepute pentru a rezista forței suplimentare din greutatea adăugată a unui vehiculul.

Centrul de siguranță rutieră din Midwest din Nebraska a testat modul în care balustradele ar rezista unui vehicul cu propulsie electrică care se ciocnește de el prin accidentarea unui Rivian R1T din 2022 de aproape patru tone.

Mașina electrică a rupt balustrada metalică. Aceasta s-a oprit abia când a lovit o barieră de beton.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE