luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEMinistrul Apărării din Rusia, Serghei Șoigu afirmă că NATO va ataca aliații...

Ministrul Apărării din Rusia, Serghei Șoigu afirmă că NATO va ataca aliații Rusiei

Ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Șoigu a declarat că trupele NATO vor ataca aliații Rusiei (cel mai bun exemplu fiind Belarus). Acesta își fondează afirmația pe faptul că numărul batalioanelor multinaționale din Europa Centrală și de Est a crescut de două ori și jumătate de la începutul conflictului militar din Ucraina, informează Hotnews.

Serghei Șoigu a precizat faptul că, de la începutul războiului, numărul grupărilor tactice NATO de tipul batalioanelor multinaționale din Europa Centrală și de Est a crescut de două ori și jumătate, ajungând până acum la peste 30.000 de militari. În cadrul unei întâlniri cu conducerea militară a Belarusului, acesta precizat că această creștere a efectivelor militare a NATO în Europa Centrală și de Est este posibil să continue.

„Formațiuni de forțe armate ale statelor NATO extraregionale au fost desfășurate în Europa Centrală și de Est, precum și în statele baltice. Noi grupuri tactice multinaționale de batalioane sunt în curs de înființare în Bulgaria, Ungaria, România și Slovacia. Numărul grupării a crescut de 2,5 ori din februarie 2022 și acum se ridică la peste 30.000 de persoane, iar în viitorul apropiat poate crește”, a declarat Șoigu, care a mai precizat că în acest context, „aliații Rusiei, în primul rând Republica Belarus, vor fi atacați”.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate