duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATEMarea Britanie | Un șofer s-a trezit captiv în mașina sa electrică:...

Marea Britanie | Un șofer s-a trezit captiv în mașina sa electrică: Mașina fugea singură, nu puteam face nimic

O experiență de neuitat și, în același timp, terifiantă i s-a întâmplat unui șofer din Glasgow, Brian Morrison, în vârstă de 53 de ani, duminică seara trecută, atunci când noul său MG ZS electric a decis să intre într-o cursă nesfârșită și forțată cu legile traficului, scrie BBC.

Călătoria lui Morrison a început liniștit, în drum spre casă după o zi obișnuită la serviciu. Cu toate acestea, totul s-a schimbat când mașina sa electrică aflată la volan a părut să-și ia meargă pe cont propriu, rămânând blocată la o viteză constantă de 30 de mile pe oră. Panicat și neputincios, Morrison a fost martorul unui coșmar pe patru roți.

Potrivit relatărilor, mașina a ignorat semafoarele roșii și sensurile giratorii, creând un pericol pentru traficul din zonă. Brian Morrison a încercat să oprească autovehiculul, dar acesta nu a mai răspuns la comenzi. Auzind un zgomot puternic, Morrison a realizat că ceva grav era în neregulă.

„Fugea singură, nu puteam face nimic”, a spus el în timp ce descria momentele de coșmar. Cu mașina circulând singură la o viteză constantă, senzația de neputință a crescut.

Morrison, care avea și probleme de mobilitate, nu a avut altă opțiune decât să cheme ajutorul soției și, ulterior, să sune la numărul de urgență 999. A fost prima dată când lucrătorii de la urgențe au avut de-a face cu o astfel de situație și nu au știaut cum să reacționeze. Totuși, au trimis rapid trei vehicule de poliție să ajute la soluționarea situației.

Ofițerii de poliție au reușit să oprească mașina în cele din urmă, cu ajutorul unei manevre controlate, și au cerut lui Morrison să-și arunce cheia electronică pentru a preveni repornirea vehiculului. Cu toate acestea, mașina a continuat să fie imposibil de oprit, iar tabloul de bord a fost inundat de erori și defecte.

În cele din urmă, polițiștii au decis să încurajeze mașina să se ciocnească cu spatele unei dube de poliție înainte de a ajunge într-o zonă mai aglomerată, iar un ofițer de poliție a intrat în mașina lui Morrison pentru a o opri.

„Încă nu am idee ce s-a întâmplat”, a mărturisit Morrison, îngrozit de evenimentele care au avut loc. După sosirea unei echipe de service, s-au descoperit multiple defecte în funcționarea mașinii sale.

Ținând cont de această experiență traumatizantă, Morrison și-a exprimat incertitudinea cu privire la condusul altui vehicul electric în viitorul apropiat. Cu toate acestea, atât el, cât și compania MG Motor UK, lucrează în prezent la rezolvarea problemelor pentru a preveni incidente similare în viitor.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE