luni, martie 20, 2023
ACTUALITATERomânia a respins la vama Petea un transport austriac ilegal. Ziar austriac...

România a respins la vama Petea un transport austriac ilegal. Ziar austriac de mare tiraj: „Disputa privind vetoul Schengen să fi jucat și ea un rol în respingerea mărfurilor venite din Austria”.

Ziarul austriac cu cel mai mare tiraj din țară, Krone Zeitung, a publicat duminică un articol despre un transport venit din Austria și blocat de vameșii români la vama Petea, în Satu Mare, informează Libertatea.ro.

Autorul articolului a preluat informația dintr-un comunicat al Poliției de Frontieră din România, dar menționează că, dincolo de lipsa documentelor legale pentru transport, nu e exclus ca „disputa privind vetoul Schengen să fi jucat și ea un rol în respingerea mărfurilor venite din Austria”.

„De la respingerea extinderii spațiului Schengen pentru a include România și Bulgaria, au existat resentimente diplomatice între Viena și București. Abia vineri seara s-a aflat că ambasadorul României, Emil Hurezeanu, nu se va întoarce curând la postul său de la Viena. Potrivit presei române, Hurezeanu nu se așteaptă să se întoarcă până când Viena nu caută contactul cu Bucureștiul în chestiunea extinderii Schengen”, scrie Krone Zeitung.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Potrivit informațiilor oferite de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, trei automarfare încărcate cu saltele, mobilier şi haine second hand au fost întoarse de la frontieră, în vama Petea, deoarece şoferii nu au putut prezența documentele legale.

Aceeași sursă citată, mențonează că la intrarea în ţară s-a prezentat un şofer român în vârstă de 54 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în România, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, 8.900 kg de produse second-hand (mobilier, haine uzate şi electronice), de la o asociaţie din Austria, pentru o altă asociaţie din judeţul Satu Mare.

„Poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat lucrătorilor Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României, întrucât marfa nu corespunde operaţiunilor de curăţare, dezinfecţie şi dezinsecţie.”

Autoritățile române au anunțat că în  acelaşi punct de trecere a frontierei s-au prezentat pentru a intra în ţară doi cetăţeni, unul român, în vârstă de 43 de ani, şi unul olandez, în vârstă de 74 de ani, conducând fiecare câte un automarfar înmatriculat în România, respectiv în Olanda. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, 2.240 kg de saltele second-hand şi 300 kg îmbrăcăminte uzată, care erau destinate unor firme din judeţele Botoşani şi Satu Mare.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Infectii de la Krone Zeitung sunt suparati ca nu mai primim jeguri si deseuri in Romania? Javrele astea ordinare sa-si tina gunoiul si jegurile la ei in tara.

  2. Un prim pas ar fi confiscarea mijloacelor de transport prinse cu „fofârlica”. ȘI, DE CE NU, VAMĂ LA MODUL SERIOS PENTRU TOT CE VINE DIN OCCIDENT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate