duminică, februarie 5, 2023
ACTUALITATEMaia Sandu: Dacă Rusia va îndrăzni să atenteze la suveranitatea şi integritatea...

Maia Sandu: Dacă Rusia va îndrăzni să atenteze la suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, vom pune în aplicare măsurile de protecţie

„Dacă Rusia va îndrăzni să atenteze la suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, autorităţile vor pune în aplicare măsurile de protecţie disponibile”, a declarat luni preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu președintele Gorgiei, Salome Zurabişvili, aflată într-o vizită la Chişinău, precizează AGERPRES.

„Siguranţa cetăţenilor este principala preocupare… Am făcut solicitări către parteneri ca să consolidăm capacităţile de apărare inclusiv pe această dimensiune. Avem discuţii destul de bune, când o să avem rezultate concrete vă vom anunţa. Sper că nu vom ajunge în această situaţie, dar dacă Rusia va îndrăzni să atenteze la suveranitatea şi integritatea teritorială a R. Moldova, vom pune în aplicare măsurile de protecţie” a declarat Maia Sandu.

Întrebată cu privire la măsurile luate de autoritățile din Republica Moldova în contextul încălcării spațiului aerian decătre trei rachete rusești, Maia Sandu a precizat că autoritățile fac tot posibilul pentru a asigura securitatea Republicii Moldova și a cetățenilor ei.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Maia Sandu a făcut precizări cu privire la o posibilă amenințare a securității Republicii Moldova, și anume cetățenii ruși care fug de frica mobilizării din Federația Rusă: „Riscurile de securitate sunt mai mari astăzi. Este pus în aplicare un filtru care să asigure că oamenii care vor să destabilizeze situaţia să nu poată ajunge în R. Moldova. Dar sunt şi mulţi cetăţeni ai R. Moldova care au şi cetăţenia Rusiei şi vor să se întoarcă acum acasă. Lucrurile sunt ţinute sub control. Vom monitoriza în continuare situaţia”, a declarat Maia Sandu.

Preşedinţii celor două state au decis să intensifice legăturile comerciale și economice dintre Republica Moldova și Georgia şi să facă schimb de experienţă în combaterea propagandei şi a dezinformării. Aceasta este prima vizită a unui preşedintele georgian la Chişinău în ultimii 12 ani.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. ”Dacă Rusia va îndrăzni să atenteze la suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova” – mă întreb de partea cui joacă doamna asta. Păi de Transnistria n-a auzit?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate