OPINIINoi semne de întrebare asupra vaccinării

Noi semne de întrebare asupra vaccinării

O informație banală, venită din partea unui putător de cuvânt al Comisiei Europene, aruncă în aer insistenta campanie pro-vaccinare a autorităților „pandemice” de la București!  Distribuirea primelor 200 de milioane de doze ale vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de grupul american Pfizer în parteneriat cu compania germană BioNTech va fi încheiată pentru Uniunea Europeană în nouă luni, informează Reuters.

„Distribuirea integrală a celor 200 de milioane de doze este programată să fie încheiată în septembrie 2021”, a declarat reprezentantul CE, potrivit Agerpres. Odată cu părăsirea Uniunii de către Marea Britanie, populația UE se ridică la aproximativ 450 de milioane de locuitori. Puse față în față, cele două date conduc la un calcul simplu: până în septembrie, vor fi livrate doze de vaccin pentru mai puțin de jumătate din populația Uniunii Europene (circa 45%).

Atunci…pe ce se bazează „elanul” celor care anunță triumfalist că în România este pregătită vaccinarea a 60-70% din populație în următoarele șase luni? Adică până în iunie, când producătorul ar mai avea de produs și livrat încă 2-3 luni, pentru atingerea țintei stabilite contractual ?!

În acest context, primele întrebări, care vin de la sine, sunt: are România parte de o „politică preferențială” la capitolul vaccinare, sau autoritățile noastre habar nu au ce vorbesc? Ambele sunt la fel de zguduitoare, iar pentru a nu se da apă la moară speculațiilor, autoritățile ar trebui să clarifice cât mai urgent și acest aspect, pe lângă prea-numeroasele întrebări legate de covid-19 și vaccinare, lăsate încă fără răspuns!

Reamintim că pe 21 decembrie, Comisia a acordat o autorizație de introducere pe piață condiționată pentru vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de BioNTech și Pfizer, care devine astfel primul vaccin împotriva COVID-19 autorizat în Uniunea Europeană.

Articol apărut inițial pe blogul autorului.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...