luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEMai multe persoane publice inclusiv activiști „pro-democrație” au cerut liderilor de la...

Mai multe persoane publice inclusiv activiști „pro-democrație” au cerut liderilor de la guvernare să nu mai discute cu partidul AUR. Petiția a stârnit indignare

Mai multe persoane publice, între care publiciști, ziariști sau activiști, cer liderilor coaliției de guvernare, Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloș și Kelemen Hunor „să înceteze imediat” dialogul cu partidul AUR.

Semnatarii petiției online consideră „inadmisibilă” deschiderea spre dialog de care au dat dovadă unii miniștri ai Guvernului Cîțu.

„În ultimele săptămâni, miniștrii Educației, Justiției și Sănătății au discutat nestingheriți cu conducerea AUR. Atitudinea afișată de membri ai Guvernului României care, prin poziționarea lor, respectiv deschiderea către dialogul cu AUR, angajează întreg Executivul, este scandaloasă și inadmisibilă”, consideră aceștia.

Nici importanța sau urgența subiectelor nu este un motiv suficient pentru ca Guvernul să discute cu reprezentanții unui partid votat de 10% din electorat la ultimele alegeri.

„Nici subiectele abordate (importante și urgente, fără îndoială) și nici respectarea unei cutume politice fundamentale (respectiv dialogul constant cu opoziția) nu pot constitui argumente pentru a justifica o asemenea deschidere către un partid care refuză valorile occidentale. Orice dialog între membrii Guvernului și reprezentanții AUR poate și trebuie să fie purtat doar în cadrele stabilite de Constituție, prin interpelări, însă acestea nu pot fi interpretate nicidecum drept pretexte pentru întâlniri afabile. Păstrând relația cu AUR doar în condițiile stricte stipulate de legea fundamentală, coaliția de guvernare s-ar asigura astfel că menține un ”cordon sanitar” în jurul unei formațiuni periculoase pentru democrația noastră. Suntem convinși că, odată ce ”cordonul sanitar” ar fi spart, va fi aproape imposibil de reconstruit”, afirmă semnatarii.

Printre semnatari se află Cristian Pârvulescu, decan al Facultății de Științe Politice la SNSPA, activiștii Smaranda Enache și Claudiu Crăciun, publicistul Andrei Cornea sau istoricii Mădălin Hodor și Adrian Cioflâncă.

Petiția, adusă la cunoștința opiniei publice de siteul G4Media, a stârnit indignarea până și pentru acest site, cunoscut pentru înclinațiile ideologice pe care le împarte cu semnatarii acestei scrisori.

Criticile încep chiar de la primul comentariu:

„Rodica Culcer aparatoare a „valorilor euroatlantice”. LOL. Ce intoxicare.

Ca va plac sau nu, AUR e votata si reprezentata in parlament. Orice refuz de a dialoga e o palma data democratiei. Daca nu va place sistemul, puteti merge in dictaturi.”

„Urmează cererea de scoatere în afara legii și de arestare a votanților AUR ?!” sună un alt comentariu.

„O lista de comunisti, bine de stiut” e altul.

„Cum poate o societate democratică sa susțină asa ceva, vad nume precum Parvulescu…ceea ce ei cer este profund nedemocratic. Faptul ca acest guvern este deschis dialogului este un lucru bun, democratic….asta nu înseamnă ca va și da curs solicitărilor”

„Nu sunt de acord, mi se pare o atitudine elitistă lipsită de empatie. Am o părere proastă despre politicienii de la AUR, pare o adunătură de oportuniști cu interese dubioase, însă ei reprezintă o mare parte din electorat.
Din contră cred că trebuie vorbit mai mult cu cei cu educație mai puțină, cu cei care se adaptează mai greu la schimbările din ziua de azi.
Unii oameni merg pe emoții; ei rezonează la discursul mai conservator al AUR chiar dacă e mincinos și de proastă calitate”

„Nu se poate. Au fost votati de oameni, au functii publice, reprezinta o parte din electorat, mare lucru ca se discuta cu ei. Parca au promis ca doneaza multi bani pentru noi spitale. Nu cred. Intentia e buna, dialogul e bun. Ingrijorarea e normala, dar nici sa militezi pentru lipsa dialogului”

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate