marți, aprilie 23, 2024
ACTUALITATELuptătorii anticomuniști, pomeniți în rugăciunile Bisericii Ortodoxe, miercuri, 9 martie

Luptătorii anticomuniști, pomeniți în rugăciunile Bisericii Ortodoxe, miercuri, 9 martie

Patriarhia Română transmite că, miercuri, 9 martie, este zi de rugăciune specială pentru luptătorii anticomuniști și deținuții politici.

Ziua de 9 martie figurează calendarul ortodox cea a celor 40 de Mucenici din Sevastia. Totodată, este și Ziua comemorării Deținuților Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989, a celor ce au luptat, cel mai adesea până la moarte, îndurând suferințe inimaginabile în închisorile comuniste de exterminare, împotriva instaurării în România a unui regim politic totalitar şi ateu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Astfel, Biserica Ortodoxă îi pomenește la Sfânta Liturghie, în semn de recunoștință.

„În semn de neuitare şi recunoştinţă, ne rugăm în această zi pentru odihna sufletelor celor ce au murit iubindu-și țara și poporul greu încercate, rămânând statornici în credința creștină ortodoxă, credință pe care regimul comunist a încercat să o smulgă sistematic și brutal din sufletele românilor.

Biserica Ortodoxă Română își arată constant prețuirea față de foștii luptători și deținuți politici din timpul regimului comunist care sunt, pentru prezent şi viitor, veritabile modele de demnitate, statornicie în credință şi patriotism”, transmite Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

Toți preoții din țară au fost informați să oficializeze slujbe de pomenire a celor care au luptat împotriva unui sistem comunist ateu.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

“Ziua deţinuţilor politici anticomunişti din perioada 1944-1989” a fost declarată prin lege, în decembrie 2011.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE