sâmbătă, februarie 4, 2023
ACTUALITATELufthansa renunță la salutul „doamnelor și domnilor” în favoarea unui limbaj „neutru”...

Lufthansa renunță la salutul „doamnelor și domnilor” în favoarea unui limbaj „neutru” din perspectiva genului

Compania aeriană germană Lufthansa, a doua din Europa după numărul anual de pasageri, renunță la salutul tradițional adresat celor care urcă la bord, urmând să adopte un „limbaj neutru din perspectiva genului”, relatează Deutsche Welle.

Modificarea va urma să se aplice doar zborurilor operate de Lufthansa Group care include Austrian Airlines, Swiss și Eurowings. Anja Stenger, purtătoarea de cuvânt a companiei aeriene, a declarat că diversitatea nu este doar un cuvânt gol ci o realitate pentru Lufthansa.

„Începând de acum vrem de asemenea să exprimăm această atitudine și în limbajul nostru.”, a precizat aceasta.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Echipajele Lufthansa vor începe să folosească expresii neutre din punct de vedere al genului precum „dragi musafiri”, „bună dimineața/seara” sau „bine ați venit la bord”.

„Această schimbare funcționează la un nivel simbolic. Ea poate fi considerată un pas prin care binaritatea genului este pusă sub semnul întrebării.

Persoanelor care se identifică dincolo de bărbat/ femeie, precum și tuturor celor care pun sub semnul întrebării sistemele binare, li se poate adresa mai bine fără a folosi fraza ‘doamnelor și domnilor’.”, afirmă Alexandra Scheele, o expertă în sociologie și economie de la Universitatea Bielefeld.

Un manual legat de neutralitatea de gen în limbă, publicat în 2018 de Parlamentul European, spune că „limbajul care include sexul este mai mult decât o chestiune de corectitudine politică”.

„Scopul limbajului neutru din punct de vedere al genului este de a evita alegerile de cuvinte care pot fi interpretate ca fiind părtinitoare, discriminatorii sau degradante, sugerând că un sex sau un gen social este norma.”, scrie în manual.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Germanii oricum ii intorci tot fasciști rămân. nu e cu rasismul, e cu sexualismul, dar tot nebuni și totalitari au rămas. Ca și Iohannis care se zbate să impingă chestii mpotriva bunului simț al majorității pentru că așa i s-a zis că e musai de la Merkel

    In numele câtorva dezaxați modificăm toată societatea și reprimăm oamenii, limbajul și libertatea de expresie.

    să nu creadă moderații că la ei nu va ajunge tăvălugul!

  2. Lumea a ajuns la apogeul demenței iar asta nu are cum sa se termine bine. Omenirea are nevoie de un duș rece să se trezească. Nebunia a cuprins întreaga planetă. Puținii oameni normali la cap sînt în mare pericol din cauza comportamentului deviant și agresiv al acestor forme de viață care, precum parazitii, au infestat mediile sociale sanatoase. Dezaxatii au ajuns sa aiba drepturi. Doamne fereste! Cumplite vremuri traim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate