EDUCAȚIELudovic Orban: E greu în coaliție să avem un punct de vedere...

Ludovic Orban: E greu în coaliție să avem un punct de vedere unitar privind educația sexuală

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că deși s-a discutat în cadrul coaliției de guvernare subiectul educației sexuale, nu s-a luat încă o hotărâre, întrucât este greu să existe un punct de vedere unitar, informează Digi24.

„Este vorba despre un subiect care ține de conștiință și este greu să luăm o decizie a nivelul coaliției să susținem un punct de vedere unitar. E adevărat, am discutat acest subiect. S-au exprimat puncte de vedere, păreri, dar încă nu s-a luat o decizie în coaliție. Este vorba de o anumită dificultate de a putea impune o anumită decizie a coaliției către toți parlamentarii din coaliție.

Din punctul meu de vedere trebuie să se ajungă la o formă de echilibru care să satisfacă părinții care sunt îngrijorați că ar putea fi folosită educația în școli într-un sens nepotrivit pentru copiii lor și cei care susțin, pe bună dreptate, că este nevoie de educație sexuală în școli.”, a precizat Ludovic Orban.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Aceste declarații vin în mijlocul dezbaterilor din spațiul public. Susținătorii principali ai educației sexuale sunt vicepremierul și liderul USR-PLUS, Dan Barna, și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Biserica Ortodoxă Română a publicat un comunicat în care argumentează poziția sa vehementă împotriva educației sexuale și a „ideologiei de gen”.

Filologul Adrian Papahagi a scris un articol în care argumentează, la rândul său, poziția sa orientată înspre familie și firesc, demontând educația sexuală.

În Uniunea Europeană, în multe țări educația sexuală se studiază începând de la 4-5 ani, iar în țări precum Franța, Portugalia sau Danemarca, la orele de educație sexuală nu se studiază deloc noțiuni de biologie, anatomie și despre modificările corpului, în schimb se studiază despre orientările sexuale, despre mișcarea LGBT.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...