duminică, iunie 16, 2024
EDUCAȚIEMinistrul Educației, Sorin Cîmpeanu: E nevoie de educație sexuală în școli, dar...

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: E nevoie de educație sexuală în școli, dar și de educație parentală

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus la B1 TV că este nevoie de educație sexuală în școli și că problema poate fi tranşată „cu înţelepciune şi cunoscând realităţile”.

„Se poate tranşa cu înţelepciune şi cunoscând, mai cu seamă, realităţile. Am primit înainte să intru în emisiune un mesaj de la o învăţătoare din Sibiu, care îmi spunea cam cum se întâmplă lucrurile în realitate în acel mediu în care mai toţi elevii pe care îi are dorm în aceeaşi cameră cu părinţii, cu fraţii lor. (…) Acolo avem într-adevăr acele mame extrem de tinere, acolo avem o lipsă de educaţie sexuală atât la nivelul elevilor, dar şi la nivelul părinţilor, pentru că, am spus, strategia aceea de educaţie parentală, lansată în anul 2018, era binevenită, nu ştiu de ce am oprit-o. Deci, este nevoie de educaţie sexuală”, a declarat el la B1 TV.

El a spus că materia educație sanitară, existentă deja „are toate acele lucruri necesare”, dar este opțională și nu este sigur că este predată „corespunzător”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„Programa pentru educaţie sanitară credeţi-mă că o cunosc şi, într-adevăr, ea are toate acele lucruri necesare. A fost surprinzător chiar şi pentru mine, atunci când am analizat problema şi am ajuns la clasa a XI-a, am zis wow, deci acolo este chiar totul. Doar că este o disciplină opţională, care se numeşte altfel, care este făcută de 3-4-5-6% dintre elevi, optează pentru acea disciplină, şi care nu sunt absolut sigur că se face în toate şcolile aşa cum ar trebui să se facă de către profesori”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

În ceea ce privește acordul parental, Ministrul Sorin Cîmpeanu a evitat să se pronunțe.

Proiectul legii acestui tip de educație a fost retrimis în Parlament de către Președintele Klaus Iohannis, pe motiv că legislativul a înlocuit termenul de „educație sexuală” cu cel de „educație sanitară” și a condiționat participarea elevilor la astfel de cursuri de acordul scris al părinților.

Singurul partid care este de-acord cu Președintele este USRPLUS. Gruparea lui Dan Barna susține introducerea educației sexuale în școli din clasa a V-a și eliminarea acordului părinților pentru participarea celor mici la aceste ore.

Recent, Dan Barna a spus că părinții care nu vor educația sexuală în forma dorită de USR-PLUS sunt „medievali”. Nici Dan Barna, nici Klaus Iohannis nu au copii.

Organizațiile de părinți s-au exprimat de mai multe ori privind necesitatea acordului parental pentru participarea copiilor la aceste ore.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. A primit o laie. Încearcă sa se justifice cu o jumătate de adevăr.
    Pe-ăsta și dacă-l pui în fața ta să citească cu voce tare articolele părintelui Damaschin despre mamele minore, din urma experiențelor pe teren, tot o să se fofileze. Nici n-ar putea să admită că în principiu e vorba de țigani, care nici nu au mare treabă cu școala. Și te pomenești și că de-asta se taie între ei sau aruncă gunoaie peste tot, că nu le-a făcut nimeni o oră specială la școală să-i învețe că nu-i frumos. Parcă văd că și învățați cu forța, tot o să apară vreun oenegeu care să plangă că le distrugem cultura și specificul.
    De faptul că în Vest prin ora de educație sexuală s-a strecurat și LGBTul și ideologia de gen nici nu mai zic, o să nege cu vehemență apoi în fața faptului împlinit o să declare că în fond așa e normal, civilizat, european și doar o chestiune de respect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE