Potrivit unui articol publicat recent de către un jurnalist maghiar, o abordare de sus în jos ce încearcă să creeze forțat o identitate comună nu a funcționat și nu va funcționa niciodată, informează Rmx.news.
Potrivit acestuia, dictatura media nu a reușit până acum să forțeze opinia publică a țărilor europene să creadă că bătrânul continent este unit. Puțini în Occident îndrăznesc să contrazică acest lucru, în timp ce opiniile Orientului sunt ignorate.
Jurnalistul este de părere că această perspectivă pretențioasă – detașată de realitatea lumii – este prezentată europenilor în fiecare zi, dar în același timp demonstrează că cei care susțin cauza cel mai agresiv nu cred ei înșiși în teza despre care pretind că este a lor.
„Ce a spus Ursula von der Leyen despre Italia? Dacă Italia alege partidele greșite în timpul alegerilor parlamentare, UE „are instrumente” pentru a le constrânge, ca în cazul Poloniei și Ungariei.”, a menționat jurnalistul.
Acesta consideră că Bruxelles, mass-media de stânga liberală și rețelele de ONG-uri care dictează politica UE nu sunt singurele care au încercat și nu au reușit să creeze o identitate europeană comună.
Jurnalistul amintește de Tito care a încercat să creeze un stat național slav unificat din sudul Iugoslaviei, însă puternicul lider a uitat un lucru: nu a existat o substanță reală în spatele propagandei de partid și de stat, care vorbea constant despre o Iugoslavie unită. Identitatea iugoslavă nu a apărut în cele șapte decenii de existență.
Acesta l-a adus în discuție și pe filosoful John Lukacs care spunea că cel mai puternic constructor de identitate pentru oameni este apartenența la o națiune, iar ignorarea unor astfel de adevăruri de bază în politică are consecințe fatale. La ultimul recensământ al Iugoslaviei, doar 20.000 de oameni s-au identificat drept iugoslavi. Pentru o țară de 23 de milioane de oameni, acesta este un număr extrem de scăzut și ar avea un impact social neglijabil.
„Cu cât Bruxelles-ul împinge mai tare visul unei Europe unite, cu atât se îndepărtează de obiectiv. La urma urmei, diviziunea nu este doar Est-Vest și Nord-Sud, ci acum și Vest-Vest. Gândiți-vă doar la disputele dintre cele două „mari”, Germania și Franța. Toate aceste tensiuni sunt luate sub covor și ascunse publicului. Summitul franco-german de la sfârșitul lunii octombrie a fost deja marcat de diferențe în ceea ce privește modul de a face față crizei energetice din Europa, politica europeană de apărare și relațiile cu China; evenimentul a fost chiar aproape anulat. Acești doi politicieni presupuși pro-UE, în cele din urmă, nu au o identitate comună reală despre care să vorbească?” a concluzionat acesta.
comunism, “omul nou”,
d-astea.
(pentru inceput sa-i infrateasca pe flamanzi cu valonii
si cu “belgienii adevarati”)