luni, iulie 15, 2024
ACTUALITATELigia Deca, criticată pentru că Ministerul Educației a amânat cu doi ani...

Ligia Deca, criticată pentru că Ministerul Educației a amânat cu doi ani predarea disciplinei „Istoria Evreilor. Holocaustul”

Ministrul Educației, Ligia Deca, este acuzată de către deputatul Silviu Vexler, că a permis amânarea cu doi ani a predării disciplinei „Istoria Evreilor. Holocaustul”.

“Decizia Ministrului Educației, doamna Ligia Deca, de a permite amânarea cu doi ani a momentului când va începe, teoretic, predarea disciplinei “Istoria Evreilor. Holocaustul” este fundamental greșită. Modul în care s-a procedat pentru a obține acest rezultat este rușinos, deși sunt convins că va fi aplaudat în unele zone ale societății. Să spun că suntem revoltați sau indignați? Este prea puțin. Mult prea puțin”, a scris deputatul.

Acesta s-a plâns că oficialii Ministerului Educației i-au cerut să fie de acord „cu renunțarea la prezentarea criminalilor de război din perioada Holocaustului pe teritoriul României”.

Deputatul se referă la persoanele din conducerea României condamnate de Tribunalele sovietice, în procesele spectacol puse în scenă după 1944.

Vexler, care este și președintele Federației Comunităților Evreiești din România, a anunțat că organizația pe care o conduce se retrage din elaborarea materiei pentru disciplina respectivă.

Introducerea acestei materii în programă a fost inițiativa președintelui Klaus Iohannis și trebuia să intre în vigoare din anul școlar 2023/2024.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

 1. Pai s-ar putea sa se scrie si despre istoria evreilor din Romania de dupa 1944 cand au facut prapad. Aproape toti liderii PMR si ai Securitatii erau evrei si au comis crime impotriva umanitatii.

 2. Orice ar face omu’, tot rău e! 🙂

  Priviți (1:53) protest în martie în Brazilia, din partea elevilor și studenților (!), împotriva „legilor educației” date de Jair Bolsonaro:

  https://www.youtube.com/watch?v=sPxLqH_dfrE

  Mar 16, 2023

  *Students demand the revoking of neoliberal “New High School” Program
  *“New High School” Program lowers academic standards
  *Education minister reestablishes National Education Forum

  Vă sună cunoscut ?

  Au așteptat până a trecut vara, iar Lula a așteptat … protestul maselor. Bolsonaro (fatalitate!), îmbunătățise ȘI EL, exact ca România și atâtea altele, sistemul (său) național de învățământ! Curat întâmplător.

  • Bolsanaro nu a avut majoritate in parliament,
   Mon, 09/01/2023 – 12:19. Parliament of Brazil. Supporters of former President Jair Bolsonaro invade the National Congress in Brasilia.

   -a fost ceva ca cu (!) Trump…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE