sâmbătă, decembrie 9, 2023
ACTUALITATELibertatea: Alte cinci plângeri penale împotriva preotului Visarion Alexa

Libertatea: Alte cinci plângeri penale împotriva preotului Visarion Alexa

Părintele Visarion Alexa, aflat sub control judiciar într-un dosar de agresiune sexuală, este acuzat de alte cinci persoane de aceleași fapte, informează Libertatea, citând surse judiciare.

Conform acestora, o femeie a depus o plângere la Secția 20 de Poliție pentru fapte care ar fi avut loc între anii 2010 – 2016. Aceasta a spus anchetatorilor că ar fi fost agresată de preotul Visarion Alexa și în biserică, și într-un autoturism, au declarat surse din anchetă pentru ziarul Libertatea. Nu este singura plângere. Potrivit unor surse din anchetă, numărul plângerilor penale pentru agresiune împotriva preotului a ajuns la cinci.

Preotul Visarion Alexa rămâne în continuare sub control judiciar. Asta după ce inițial, atât preotul, cât și procurorii au contestat măsura. Azi, judecătorii de la Tribunalul București au respins măsura propusă de procurori (n.r arestarea preventivă). Decizia este definitivă.

A recunoscut fapta în fața Arhiepiscopiei Bucureștilor

Săptămâna trecută, preotul Visarion Alexa a fost audiat și de Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor, unde, potrivit unui comunicat al Patriarhiei, și-a recunoscut faptele.

„Acesta a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat și în stenogramele devenite publice, refuzând să ofere însă detalii amănunțite și invocând faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reținut în declarații“, a transmis Arhiepiscopia, care a menționat că „poziția Bisericii, poziția creștină, este totdeauna, în mod natural și subînțeles, favorabilă celui vulnerabil și oricărei persoane care ajunge să fie victima unui abuz de orice fel”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Arhiepiscopia Bucureștiului i-a comunicat măsurile pe care le-a luat împotriva sa. Prima interdicţie spune că preotul Visarion Alexa este suspendat de la slujire. Altfel spus, are interdictie sa oficieze orice serviciu religios. Iar lista continuă cu retragerea funcţiei de paroh, dar şi cu obligaţia de a informa constant Arhiepiscopia despre evoluția cercetărilor judiciare.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE