joi, februarie 22, 2024
EDUCAȚIEMajoritatea PNL-USR/PLUS a retrimis la Comisii legea educației sexuale în școli. AUR...

Majoritatea PNL-USR/PLUS a retrimis la Comisii legea educației sexuale în școli. AUR și PSD cred că se urmărește ideologizarea orei și eliminare acordului părinților

Miercuri, 3 ianuarie, Senatul a votat ca Legea prin care educația sexuală să se predea în școli doar cu acordul părinților să fie retrimisă la Comisia pentru Muncă, Familie și Protecție Socială, unde are mari șanse să fie schimbată.

În ședința de pe 3 ianuarie a Senatului, majoritatea formată din PNL, USR-PLUS și UDMR a votat ca această lege să se întoarcă la Comisia respectivă, unde are majoritate de 7-6.

AUR și PSD au votat împotrivă. Mai precis, este vorba despre cererea președintelui Iohannis ca legea să fie re-examinată, deși fusese adoptată cu o majoritate largă de Parlamentul anterior și fusese declarată Constituțională de către CCR.

În timpul dezbaterilor, senatoarei AUR, Diana Șoșoacă, i-a fost tăiat microfonul de către Președinta Camerei, Anca Dragu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

Conform senatorului AUR, Claudiu Târziu, motivul pentru care majoritatea dorește s-o trimită la comisii este pentru a modifica anumite sintagme și pentru a elimina acordul părinților. Târziu se referă la faptul că din educație sexuală – așa cum era inițial – s-a schimbat în educație sanitară, iar acum se urmărește re-ideologizarea acestei materii.

„Nu există niciun temei pentru fi reexaminată această lege, altul decât de a modifica anumite sintagme. Cred că există o parte a majorității parlamentare care urmărește să reintroducă în lege sintagma „educație sexuală”, aceasta fiind înțeleasă ca un mod de distrugere a inocenței copiilor noștri, după recomandări ale unor organizații cu agendă neo-marxistă.

Nu suntem împotriva educației, ci pentru educație. Dar această educație trebuie să se facă în interesul superior al copilului, iar acest interes nu este mai bine reprezentat, știut și apărat, decât de părinți. De aceea susținem păstrarea în textul legii a acordului părinților pentru educația de acest tip”, a spus co-președintele AUR.

Aceeași părere a avut-o și senatorul PSD, Titus Corlățean. El a spus că legea a fost respinsă atât de Președinte, cât și de noua majoritate PNL – USR – PLUS – UDMR pentru că oferă părinților posibilitatea de a decide dacă își vor înscrie copiii la cursurile de educație sexuală. Reamintim că în forma inițială, legea nu prevedea acordul părinților, dar a fost schimbată prin votul majorității parlamentarilor, în sesiunea trecută, în sensul acordării părinților dreptului de a decide.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Faptul că Parlamentul a reintrodus în 2020 necesitatea acordului părinților pentru diferitele modele de educație oferite de stat copiilor lor, a exclus soluția “sexologilor” care ar trebui să “regleze” problemele minorilor de la fragedă vârstă și a introdus în schimb conceptele mai comprehensive de “educație pentru viață” și ” educație sanitară”, pentru a aborda, cu tact și complementar părinților, prin profesioniști (profesori, medici, psihologi etc) cu pregătire interdisciplinară, temele importante și delicate ale aspectelor vieții intime la vârsta copilăriei și adolescenței i-a DERANJAT PROFUND PE NEOMARXIȘTI! Așa încât mâine, 4 februarie 2021, majoritatea de 7 la 6 pe care o are coaliția de guvernare în Comisia de muncă, inclusiv cu reprezentantul UDMR, va dori să impună standardele neomarxiste în ceea ce privește viitorul copiilor noștri! Iar după aceea să se impună la vot în plen, mai întâi la Senat și apoi la Camera Deputaților… Voturile de astăzi din plenul Senatului ale PSD și AUR contra “progresismului” neomarxist al PNL și USR PLUS, care au beneficiat de sprijinul (deloc entuziast pe fond, este adevărat..) al partenerului de guvernare UDMR, nu au fost din păcate suficiente. Nu îmi rămâne decât să sper într-o minune, care să… răsucească conștiințele senatorilor puterii care se proclamă părinți responsabili și creștini și care ar putea să își aducă aminte că pentru EI și pentru NOI TOȚI există în final o JUDECATĂ… DE APOI, ar spune aceeași creștini, indiferent de denominațiune…Să urmărim, deci, cu atenție ziua de joi, 4.02.2021 și zilele care urmează și să ne implicăm cu ceea ce putem, DACĂ ne interesează viitorul copiilor noștri”, a scris senatorul PSD, Titus Corlățean.

Ședința Comisiei pentru Muncă, Familie și Protecție Socială a Senatului are loc mâine. Forma care se va vota în Comisie va fi apoi supusă votului plenului Senatului, după care va fi trimisă la Camera Deputaților.

Societatea civilă creștină și cultele susțin necesitatea acordului părinților și prezentarea educației sexuale sub o formă neideologizată, în timp ce varianta opusă este susținută de ong-urile care promovează drepturile homosexualilor.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE