luni, martie 27, 2023
ȘTIRILanțul german Lidl va căuta să reducă cantitatea de produse din carne...

Lanțul german Lidl va căuta să reducă cantitatea de produse din carne vândute, înlocuindu-le cu surse „alternative” de proteine

Lanțul german de magazine Lidl a anunțat că va căuta să reducă numărul produselor din carne de la vânzare, acestea urmând a fi înlocuite cu surse „alternative” de proteine, pentru a adera la „agenda verde”.

Prezent la evenimentul numit „Săptămâna Verde” de la Berlin, unul dintre directorii de achiziții ai gigantului german, Cristoph Graf, a declarat că retailerul se va îndepărta, încet-încet, de produsele din carne pentru că „nu există o a doua planetă”.

Conform Der Spiegel, Graf a spus că pentru a îndeplini cererile unei populații globale, consumul de carne trebuie redus în Vest. Deși acesta spune că decizia nu este o tentativă de a dicta felul în care consumatorii să-și trăiască viața, el a zis că speră că-i va „motiva” să cumpere mai multe proteine bazate pe plante.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În opinia sa, decizia Lidl va fi foarte popular printre tinerele generații. Până la tinerele generații, primii s-au arătat încântați cei de la Greenpeace. „Lidl a recunoscut semnele vremurilor și își asumă responsabilitatea pentru produsele vândute în magazinele sale”, a spus Christiane Huxdorff.

Ea a adăugat că măsura luată de Lidl ar trebui însoțită de acțiuni ale guvernului Germaniei în sensul subvenționării mâncării vegetale. „Dacă fructele și legumele ar fi exceptate de la TVA, dieta cu mai puține produse de origine animală ar avea un efect pozitiv asupra portofelului”, a mai zis Huxdorff.

Apeluri similare au venit, luna trecută, din zona Forumului Economic Mondial (WEF). Atunci, CEO-ul companiei germane Siemens, Jim Hagemann Snabe, a „sugerat” ca un miliard de oameni să nu mai mănânce carne , pentru că ar avea un „mare impact” asupra „sistemului actual de mâncare”, dar va inspira „inovația” în acest domeniu.

Toate acestea vin pe fondul deciziilor Comisiei Europene de a autoriza tot mai multe produse alimentare pe bază de gândaci sau alte insecte.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate