ACTUALITATEKlaus Iohannis: O societate tolerantă și deschisă trebuie să respingă orice manifestări...

Klaus Iohannis: O societate tolerantă și deschisă trebuie să respingă orice manifestări rasiste și xenofobe

Într-un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor, Klaus Iohannis a transmis un mesaj în care condamnă ferm orice fel de manifestare „rasistă” și „xenofobă”. Mesajul a fost prezentat de către Sergiu Nistor, consilier prezidențial pentru Cultură, Culte și Minorități Naționale, în cadrul mesei rotunde „România, patria comună și indivizibilă a tuturor cetățenilor săi”, organizată de Grupul parlamentar al minorităților naționale din Camera Deputaților, potrivit Agerpres.

„În această perioadă extrem de complicată pe care o traversăm, marcată de efectele grave generate de pandemia de Covid-19, prețuirea contribuției fiecăruia la binele comun şi solidaritatea socială reprezintă elementele care ne pot ajuta să depășim dificultățile cu care ne confruntăm. În acest context, celebrările unor evenimente importante, cum este și Ziua Internațională a Romilor, sunt momente în care reafirmăm ceea ce ne unește și ne îmbogățește spiritual, ceea ce ne insuflă energia și motivația de a ne construi împreună viitorul. O societate tolerantă și deschisă are la bază nu doar proiectele de dezvoltare pe care ni le asumăm, ci și capacitatea noastră de a respinge discursul urii și de a condamna cu fermitate orice manifestări rasiste și xenofobe.”, a subliniat șeful statului.

Potrivit acestuia, autoritățile și cetățenii au responsabilitatea deopotrivă de a fructifica valorile incluziunii, de a construi o societate în care fiecare persoană, indiferent de etnie, să fie acceptată și tratată cu demnitate. Acest tip de discurs este „arhifolosit” în Uniunea Europeană, în politica democrată americană, potrivindu-i-se numaidecât conceptul formelor fără fond, expus de pașoptiștii români. Aceste lozinci lipsite de fundament care abordează tematici aprinse cu premise invalide nu soluționează problema, ci o amplifică.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

4 COMENTARII

  1. E și ăsta un flunkie al Bruxellesului, tras cu cheia de madam Merkel cea cu nume fals și trecut a STASI mirositor, care când nu-l trage Carmen de lanț prin tufele exotice caraibiene, se trezește citind ca un papagal bucăți din litania euroneomarxistă ca pe o declarație de adeziune la latrina continentală.

  2. Acest idiot are o singură placă: xenofobie și iar xenofobie. Unde vede el xenofobie? Nu l-am votat de 2 ori? Ce mai vrea, să proclamăm România provincie germană? Ce xenofobie? O scrisoare scrisă de un descreierat pe care l-au prins și nu vor să-l arate să-l vedem și noi???

    E clar că vrea să devieze atenția de la unica temă esențială azi : violarea masivă fără precedent a drepturilor constituționale de statul pe care el în reprezintă.

    Și a propos: aș dori pe viitor să nu mă mai acuze de xenofobie și antisemitism fix un german care a moștenit averile FDG din perioada interbelică… ! Se poate oare? Vă mulțumesc frumos!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT