ACTUALITATEKlaus Iohannis: „Avem nevoie de toleranță zero față de plagiat”, dar nu...

Klaus Iohannis: „Avem nevoie de toleranță zero față de plagiat”, dar nu are curajul să rostească numele fostului ministru Câmpeanu

Președintele Klaus Iohannis, în discursul susținut luni, 3 octombrie, la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, cu ocazia deschiderii noului an universitar, a declarat că noile legi ale educației „trebuie să includă prevederi explicite cu privire la prevenirea și sancționarea” plagiatului, informează Libertatea.

În discursul susținut în fața studenților, președintele Klaus Iohannis a afirmat faptul că este nevoie de „toleranță zero în privința plagiatului”. „Sunt convins că avem nevoie de o reformă profundă a sistemului educațional, pentru a-l adapta nevoilor secolului XXI și valorilor europene în care credem. Una dintre aceste valori este integritatea, motiv pentru care îmi doresc o paradigmă radicală, lipsită de echivoc în garantarea integrității și eticii în viața academică”, a adăugat șeful statului.

Declarația sa vine în contextul scandalului în care a fost implicat fostul ministru al Educației Sorin Câmpeanu, acuzat de cunoscuta jurnalistă Emilia Șercan nu doar de plagierea unei bune părți a tezei de doctorat, ci și a 13 capitole dintr-un curs de specialitate, semnat anterior de alți doi profesori universitari din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București (USAMV-B), după cum informează PressOne.

Noile legi ale educației propuse de PNL, care urmează să fie înaintate Guvernului, includ o prevedere care, dacă va intra în vigoare, va permite desființarea Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), instituție care analizează plagiatele.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Iulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisipIulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisip
    Eșecul României în relația cu UE trebuie decontat de SRI și SIE, instituții care dirijează toată politica internă (probabil toate partidele parlamentare și multe extraparlamentare), externă, presa, și patronează dezastrul… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. Cîmpeanu, măCiucă, kioveșoaica, bode, grindă, pontanache și mulți, mulți alții. Deși, după părerea mea, peste 90% dintre atârnătorii bugetari au diplomele plagiate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate