ACTUALITATEItalia, în lockdown până în mai. Partidul lui Matteo Salvini vorbește de...

Italia, în lockdown până în mai. Partidul lui Matteo Salvini vorbește de terorism psihologic

Italia rămâne închisă până în luna mai. De luni, peste jumătate din țară va fi în scenariul roșu, după ce Calabria, Toscana și Valle d’Aosta se alătură celor 7 regiuni și provinciei autonome Trento în care sunt deja în vigoare cele mai dure restricții.

Cu încă 24.000 de noi infecții și 450 de decese într-o singură zi, guvernul confirmă restricțiile severe chiar și după Paște, scrie ANSA.

Noutatea este că școlile se redeschid chiar și în zonele roșii: vor reveni în clase elevii până la clasa a șasea, în timp ce în zonele portocalii revin toți elevii până în clasa a opta și 50% dintre liceeni.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Prin urmare, până la 30 aprilie, nu se poate circula între regiuni, obloanele rămân coborâte pentru baruri și restaurante, iar redeschiderea sălilor de sport, a piscinelor, a cinematografelor și a teatrelor va fi stabilită la o dată ulterioară.

„Măsurile adoptate până acum ne-au dat primul semn de încetinire a contaminărilor, dar situația este încă delicată”, spune Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, potrivit Mediafax.

Acesta va semna noua ordonanță sâmbătă seara, ce va intra în vigoare începând de luni, 29 martie.

Regiunile Calabria, Toscana și Val d’Aosta trec în zona roșie.

Italia rămâne astfel fără zone galbene, restricțiile de scenariu roșu și portocaliu urmând să fie confirmate până pe 30 aprilie.

Liderul partidului Lega, Matteo Salvini, nici nu vrea să audă însă de o prelungire a interdicțiilor. Conform publicației Il Tempo, liderul de dreapta i-ar fi acordat un ultimatum premierului Mario Draghi: să redeschidă activitățile în spațiu închis după 7 aprilie.

„Este de neconceput să ții Italia închisă după luna Aprilie. În numele bunului simț care îl caracterizează – și mai ales a datelor medicale și științifice – îi cerem premierului Draghi ca de pe 7 aprilie, să se redeschidă activitățile în spații închise: începând cu restaurantele, teatrele, sălile de fitness, cinema-urile, barurile, magazinele. Evident, în condiții de siguranță. Orice propunere a Consiliului de Miniștri va fi acceptată de Ligă doar dacă prevede revenirea graduală la viață”, a spus Salvini.

Conform sursei citate, a proiecta de pe-acum închiderea până în Mai, indiferent dacă datele medicale se vor îmbunătăți, ar reprezenta „Terorism psihologic”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT