marți, ianuarie 31, 2023
ACTUALITATEUPDATE | Kamala Harris s-a întâlnit cu Iohannis și Ciucă. Principalele declarații:...

UPDATE | Kamala Harris s-a întâlnit cu Iohannis și Ciucă. Principalele declarații: Luăm foarte în serios articolul 5 și suntem gata să acționăm | VIDEO

ACTUALIZARE 16:44 Numărul 2 american s-a întâlnit cu premierul României, Nicolae Ciucă și președintele Klaus Iohannis.

Iată principalele declarații ale protagoniștilor:

Kamala Harris:

 • Vreau să spun că m-am întâlnit cu domnul Ciucă săptămâna trecută;
 • Vreau să mulțumesc poporului român din partea SUA;
 • România a fost generoasă;
 • Am spus de multe ori, inclusiv în această după-amiază, mulțumim pentru exemplul de leadership pe care îl dați;
 • Luăm foarte în serios articolul 5 și suntem gata să acționăm;
 • Un atac împotriva unei țări NATO este un atac împotriva tuturor țărilor NATO;
 • Sunt în România azi pentru a reconfirma acest angajament;
 • Am vorbit despre importanța de a conduce un Guvern bazat pe resurse puternice;
 • În ceea ce privește ajutorul nostru pentru Ucraina, am întreprins o acțiune comună de 13.6 miliarde de dolari ajutor pentru ucraineni. Am fost foarte emoționată când am primit informații despre refugiații dn Ucraina și referitor la problemele pe care le întâmpină aceștia;
 • Se va aproba un pachet de 4 miliarde de dolari în fonduri pentru asistență umanitară – În ceea ce privește asistența umanitară, România a fost un HUB, acesta fiind un alt motiv pentru care suntem aici, să mulțumim președintelui și poporului român pentru că ați primit zeci de mii de refugiai cu atâta înțelegere;
 • Este o relație care va continua în anii care urmează.

Klaus Iohannis:

 • Îi mulțumesc doamnei Vicepreședinte pentru prezența sa în România în aceste momente de cumpănă;
 • I-am transmis aprecierea pentru eforturile SUA;
 • Acest articol (5) cuprinde esența și spritiul NATO și garantează că orice încercare de a afecta securitatea unui stat NATO va primi răspunsul ferm al întregii alianțe;
 • NATO va acționa fără ezitare pentru apărarea fiecărui stat, inclusiv pentru apărarea României;
 • Nu vom ceda niciun milimetru în ceea ce privește respectarea angajamentelor care ne leagă;
 • România înțelege că securitatea începe acasă și am luat recent inițiativa creșterii cheltuielii pentru securitate;
 • Am discutat și despre sprijinul pentru Republica Moldova;
 • Am analizat perspectivele securității energetice. Această criză poate fi o oportunitate istorică de a trece la o adevărată independență energetică;
 • Am lansat proiectul comun România-SUA de includere a reactoarelor mici modulare;
 • România și-a adus propria contribuție în acest sens prin promovarea formatului București 9;
 • Anul acesta aniversăm 25 de ani de la lansarea parteneriatului nostru strategic care s-a dezvoltat continuu în ultimii ani și azi este la cel mai înalt nivel din istoria sa;
 • Vom continua aprofundarea tuturor dimensiunilor parteneriatului strategic;
 • Am discutat Visa Waiver pentru România;

  ȘTIREA INIȚIALĂ

Vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, ajunge vineri la București în prima sa vizită în România de la preluarea mandatului, pentru a „încuraja” Flancul Estic al NATO în contextul războiului din Ucraina. Aceasta va urma să se întâlnească cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Nicolae Ciucă, conform Agerpres.

Joi, oficialul american s-a aflat în Polonia, iar vineri se va întâlni, la Palatul Cotroceni, cu președintele Klaus Iohannis. La întrevedere va participa și premierul Nicolae Ciucă, a anunțat Guvernul. Ceremonia primirii oficiale va avea loc la ora 14:00, pe platoul de ceremonii de la Cotroceni, și va fi urmată de fotografia oficială în Holul de onoare.

Joi, înainte de a participa la reuniunea informală a Consiliului European, care se desfășoară la Versailles, președintele României a declarat că va discuta cu vicepreședintele SUA, Kamala Harris, despre postura NATO pe Flancul Estic, Grupul de Luptă aliat care ar urma să fie găzduit de România și despre soldații americani care au venit în țara noastră.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Despre această vizită oficială, Administrația Prezidențială a spus că prezența la București a vicepreședintelui Kamala Harris reconfirmă „soliditatea Parteneriatului strategic bilateral și angajamentul ferm al Statelor Unite de a susține securitatea României și a aliaților NATO de pe Flancul Estic”, reflectând, totodată, „aprecierea administrației americane pentru abordarea responsabilă și implicată a țării noastre în contextul amenințărilor actuale de securitate generate de agresiunea ilegală a Federației Ruse”, precum și în gestionarea fluxurilor de refugiați de la granițe și acordarea de asistență umanitară.

„În acest context, președintele Klaus Iohannis și vicepreședintele Kamala Harris vor discuta despre măsurile aliate de consolidare a posturii NATO de descurajare și apărare pe Flancul Estic, inclusiv perspectiva creșterii în continuare a prezenței militare americane și aliate în România, ca măsură suplimentară de asigurare a securității țării noastre și a întregii regiuni. De asemenea, va fi abordată coordonarea, în continuare, a comunității transatlantice privind adoptarea de noi sancțiuni privind Rusia”, a precizat Administrația Prezidențială.

Vizita vicepreședintelui Kamala Harris are loc și în contextul împlinirii, în 2022, a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului strategic bilateral. De asemenea, potrivit Administrației Prezidențiale, întrevederea dintre Klaus Iohannis și Kamala Harris va reprezenta un bun prilej pentru reafirmarea atașamentului comun pentru consolidarea relației transatlantice şi promovarea valorilor și rezilienței democratice.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În acest context, Poliția Rutieră face câteva recomandări în privința traficului de pe DN1.

„Autoritățile implicate au în vedere ca măsurile de securitate instituite să interfereze cât mai puțin cu activitățile cotidiene ale populației. Astfel, pentru participanții la trafic vor fi dispuse măsuri de fluidizare a circulației și, în acest context, Brigada Rutieră București solicită conducătorilor auto să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor. Conducătorilor auto le este recomandat ca vineri, în intervalul orar 12,00 – 17,00, să evite deplasarea pe Drumul Național 1, pentru a preîntâmpina formarea eventualelor ambuteiaje”, a anunțat Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (DGPMB).

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

 1. kabala devil harris, a sosit singura, imbracata in negru, ca un inger al mortii. Vor face tot posibilul sa ne traga in conflict cu rusii, inclusiv multe diversiuni. Numai Dumnezeu ne mai poate scapa, dar romanii suntem majoritatea in apostazie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate