vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATEJurnalistul Adrian Onciu, reacție la green pass: În România, populaţia pare deocamdată...

Jurnalistul Adrian Onciu, reacție la green pass: În România, populaţia pare deocamdată adormită, prinsă în chingi. Încă nu realizează magnitudinea abuzurilor şi consecinţele pe termen lung

Jurnalistul Adrian Onciu comentează introducerea certificatului verde de către Guvernul României, afirmând că urmează un punct de unde „nu va mai fi cale de întors”.

El scrie pe siteul agenției Mediafax că „restricţiile mici şi nesemnificative au devenit restricţii mari, încălcări flagrante, nemaiîntâlnite, ale drepturilor fundamentale ale omului, specifice unor regimuri
totalitare”.

În aceste condiții, în țara noastră, „populaţia pare deocamdată adormită, prinsă în chingi. Încă nu realizează magnitudinea abuzurilor şi consecinţele pe termen lung”, notează el.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Pentru tripleta de groază a pandemiei formată din politicieni, specialişti şi jurnalişti, chiar şi cele mai jalnice argumente se transformă în unelte ale unei propagande brutale, mincinoase, fără scrupule. Punerea între paranteze a drepturilor fundamentale ale cetăţenilor sub pretextul luptei cu pandemia nu conduce decât într-o singură direcţie. Iar din acel punct nu va mai fi cale de întors.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii deja s-a transformat într-o instituţie suprastatală cu puteri nelimitate. Politicienii vor rămâne în continuare simple marionete, dispuse la orice compromis în schimbul menţinerii privilegiilor. Şi, mai grav, vor fi bucuroşi să aplice forţa acolo unde cetăţenii protestează, chiar dacă prin ”forţă” înţelegem amenzi foarte mari, constrângeri şi discriminări.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În România, populaţia pare deocamdată adormită, prinsă în chingi. Încă nu realizează magnitudinea abuzurilor şi consecinţele pe termen lung. Picătura chinezească guvernamentală şi-a dovedit pe deplin eficienţa. Pas cu pas, restricţiile mici şi nesemnificative au devenit restricţii mari, încălcări flagrante, nemaiîntâlnite, ale drepturilor fundamentale ale omului, specifice unor regimuri totalitare. Politicienii de nivel înalt, în frunte cu Iohannis şi Cîţu, s-au întrecut în declaraţii pline de demagogie, mincinoase, menite să calmeze spiritele încinse ale aşa-zişilor conspiraţionişti. Însă totul fusese stabilit din timp. Iar ei ştiau asta, fără îndoială. Dovadă că acum tac, în cel mai bun caz (vezi Iohannis) sau aplică directivele dictaturii sanitare cu deosebit sârg (vezi Cîţu), de parcă peste noapte ar fi avut o adevărată revelaţie în legătură cu pericolul care ne paşte.

Avem o certitudine: politicienii ne-au minţit şi continuă să ne mintă cu zâmbetul pe faţă.

De pildă în ianuarie 2021, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von dere Leyen, spunea cu privire la paşapoartele sanitare: „Este o cerinţă medicală să ai un certificat care să ateste că ai fost vaccinat”. Respectivul document (medical) urma să fie folosit exclusiv la trecerea dintr-o ţară în alta, în ideea sprijinirii industriei de turism, grav afectată de pandemie. În acel moment preşedintele Iohannis a surprins pe toată lumea. Şi-a depăşit statutul consacrat de yesman şi s-a opus ideii, măcar la nivel declarativ: ” Sunt de acord să existe un certificat de vaccinare, dar trebuie folosit pentru motive medicale, nu în scopul obţinerii unor drepturi. Să folosim aceste certificate ca să împărţim populaţia Europei în două nu mi se pare un lucru bun”, a notat el.

Adrian Onciu a remarcat faptul că deși s-a vorbit despre imposibilitatea vaccinării, acum deja acest lucru se înfăptuiește, pas cu pas.

„Apropo de premier, să ne amintim cât de vehement era în februarie 2021. Cu câtă ardoare apăra drepturile şi libertărţile fundamentale ale românilor, printr-un exerciţiu perfid şi ipocrit, o gogoaşă greu de înghiţit dacă o raportăm la atitudinea din prezent: ” L-am văzut şi pe secretarul de stat Raed Arafat care a spus foarte clar, şi o spun şi eu: campania de vaccinare împotriva coronavirusului nu va fi obligatorie. Nu se pune aşa ceva în discuţie ”.

Apoi a revenit cu picioarele pe pământ şi ”nu a exclus” vaccinarea obligatorie a bugetarilor. Mai mult, a dat de înţeles că paşaportul sanitar este la fel de banal şi de inofensiv ca biletul de tramvai sau abonamentul la filarmonică. ” A fost folosit acest certificat verde în toată Europa, toată vara. Nimeni nu a spus că este o restrângere a unor drepturi. Nu văd de ce ar fi o restrângere a acestor drepturi aici, în România ”, pretinde premierul, cu argumente de râsul curcilor”, continuă Onciu.

Continuarea editorialului este aici.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

5 COMENTARII

 1. Dar de ce? Care este scopul acestei vaccinari pentru că nu cred că scopul sunt banii! Deja ei au toți banii din lume!
  Deci, care este scopul acestei vaccinari furibunde?

  • Scopul… il vom vedea in timp! Deocamdata putem doar banui. Eu banuiesc ca are legatura cu decimarea populatiei (se spune ca cei vaccinati “au voie” sa mai traiasca intre 3 si 10 ani – daca nu mor la scurt timp dupa intepare) si s-a mai spus ceva la inceput despre “identitatea digitala” si implementarea ei, iar acum vedem ca apare pasaportul verde…
   Sper sa gresesc…
   Un scurt film SF (sau real-fiction?) potrivit cu aceste momente, cand oamenii aplauda “ctitoria” pasaportului verde:
   https://www.bitchute.com/video/pTkBxBZjgplv/

 2. Populatia este adormita si asa va ramane.Acelasi popor viseaza in somnul lui perpetuu de 30 de ani ca in 1989 acest a facut revolutie.Aiurea ,au facut-o serviciile straine injugate cu securitatea lui Ceausescu.Sculati-l din somn ,dati-i cu apa rece pe fata si spuneti-i adevarul.

  • Absolut corect! Dezbinarea, lipsa de solidaritate, egoismul, lasitatea sunt caracteristicile poporului roman din aceste zile. Si asta ptr ca, asa cum spunea un parinte, in momentul cand te rupi de Dumnezeu, asa cum au facut romanii in ultimii 30 de ani, te preia in stapanaire “alalalt” care vine cu “arsenalul” lui si-ti induce frica, teama, individualismul, indiferenta, nepasarea etc…cred ca romanii vor putea crapa de foame prin case dar de revoltat nu se vor revolta, de aia se si “usureaza” toti in capul acestui popor ptr ca au observat lipsa lui incredibila de reactie indiferent ce i-ai face…cum spunea si poetul Grigore Vieru: doi dusmani mari are poporul roman – iubirea exagerata fata de straini si ura fata de ai sai…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE