ACTUALITATEJurnalista Cora Muntean: Astăzi, în ziua de Crăciun, am asistat la aducerea...

Jurnalista Cora Muntean: Astăzi, în ziua de Crăciun, am asistat la aducerea altei lumini, adevărat, nu sfântă, ci prezentată drept salvatoare: vaccinul

După ce în ziua de Paști în România venea Lumina Sfântă de la Ierusalim, acum în ziua de Crăciun ne-a fost prezentată altă „lumină”, „ nu sfântă, ci prezentată drept salvatoare: vaccinul. A fost cea mai penibilă scenetă, care ar lua „Zmeura de Aur” la toate categoriile”, a scris jurnalista Cora Muntean pentru cristoiublog.ro.

Ea notează că vaccinurile au venit în România chiar în ziua de Crăciun, în mod simbolic, iar „Spectacolul de sunet și lumină a bătut până și momentul aprinderii spontane a Luminii la Sfântul Mormânt”.

Continuă Cora Muntean: „O dubiță, flancată față-spate de o mașină de poliție și una civilă, în care se aflau străini, a trecut pe lângă vameșul stingher din mijlocul șoselei. Pentru că nici nu a salutat cu mâna la chipiu, nici nu s-a aruncat în genunchi, nu se știe de ce regizorul a ales să-l plaseze acolo, că doar nu se apuca să oprească dubița și să controleze marfa. Cu masca pe față, vameșul s-a tras puțin într-o parte, să nu-l stropească mașinile, că era o baltă în apropiere. Probabil a fost pus acolo să semnalizeze balta. Bifat vameșul. Primarul din localitate, cu Tricolorul pe piept, era și el acolo, dar nici el nu a căzut în genunchi. Bifat și primarul.

Raed Arafat și Valeriu Gheorghită, șeful vaccinării (are un nume lung și pompos, dar îl reținem mai ușor așa. Comitetul, nu Gheorghiță), erau și ei prezenți. Arafat stătea cu mâinile în buzunare, iar Gheorghiță purta uniformă militară”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Cora Muntean scrie despre felul în care Raed Arafat a făcut legătura dintre vaccin și Crăciun, deși nu este creștin.

„Raed Arafat, despre care nu știu să se fi convertit la creștinism, a început cu Crăciunul, de mă așteptam să bage și o colindă. Dar a făcut repede legătura dintre minunea din ieslele de la Betleem și dubița, ca de înghețată. „Asistăm la un moment istoric, la un moment care arată că lumea a găsit o soluție, începem să o aplicăm (…) Este o speranță, este lumina de la capătul tunelului, dar, atenție, asta nu înseamnă că problema s-a rezolvat și asta nu înseamnă că uităm de măsurile care sunt obligatorii, măsurile de distanțare, purtarea măștii și tot”. Bun, am înțeles, vom fi la fel ca acum, doar că ne vom vaccina.
A zis și Gheorghiță ceva, dar a subliniat că este o onoare pentru el să se afle azi acolo”, a scris jurnalista.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...