ACTUALITATEGeorge Simion, după discuțiile cu Vlad Voiculescu: Prima propunere, ca MApN să...

George Simion, după discuțiile cu Vlad Voiculescu: Prima propunere, ca MApN să ofere generatoarele lor spitalelor ca să trecem iarna. Mor mai mulți oameni în spitale decât în pandemie

Co-președintele AUR, George Simion, a declarat după întâlnirea cu Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, propunerea partidului său pentru îmbunătățirea situației din spitalele românești.

Acesta a spus că o soluție urgentă ar fi ca Ministerul Apărării Naționale să trimită generatoarele pe care le are spitalelor românești, pentru ca acestea să facă față consumului sporit de energie din iarnă.

Simion a repetat faptul că i-a cerut lui Voiculescu să-și dea demisia. Reamintim că AUR a organizat un protest sâmbătă, din cauza incendiului de la Institutul Matei Balș, de vineri, care a răpit viața a șapte persoane.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

„Nu-mi vine să cred că un Minister al Sănătății poate să arate în halul în care l-am văzut eu.

I-am reiterat domnului Voiculescu faptul că trebuie să-și dea demisia, ca un gest de responsabilitate politică. S-o mai găsi și alte persoane care să ocupe această funcție.

AUR dorește să renunțe la banii de la finanțarea partidelor politice. Sunt aproape patru milioane de euro. Vrem să oferim acești bani pentru construcția unui spital. Se poate lucrul ăsta anul acesta. Trebuie modificat textul legii finanțărilor politice, trebuie adăugat faptul că se pot construi clădiri sociale și de sănătate publică.

Cerem lui Cîțu să dea o OUG cu privire la legea partidelor politice, să putem direcționa acești bani spre construcția unui spital. Până la fonduri europene, până la 2024, se poate face acum, e o propunere cât se poate de concretă.

O altă propunere, unde a existat deschidere…Este o stare de urgență, acum este o adevărată urgență, nu în martie-aprilie, trebuie să trecem peste iarnă cu aceste spitale, în condițiile pe care le știm cu toții. Noi am venit cu o primă propunere: cei de la MApN să ofere generatoarele către spitale, pentru că există un surplus de energie și sursa trebuie să fie externă.

Nu am văzut nicio grabă la acest Minister să aplice vreo măsură. Trebuie să ne grăbim cu toții, o să mai moară români.

A spus că va da niște termene față de situația spitalelor. Noi am cerut termen de 14 zile, legate de depolitizarea conducerii spitalelor și termene clare privind construcția viitoarelor spitale. Mor mai mulți oameni în spitalele din România decât în orice pandemie, epidemie, etc.

Noi o să votăm această moțiune, dacă (ministrul) nu își asumă niște termene. Dacă nu poți, dă-ți demisia”, a spus Simion la ieșirea de la Ministerul Sănătății.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...