marți, aprilie 16, 2024
ACTUALITATEJoe Biden aduce critici la adresa lui Elon Musk pe motiv că...

Joe Biden aduce critici la adresa lui Elon Musk pe motiv că Twitter „răspândește minciuni”

Președintele american Joe Biden, prezent la o campanie de strângere de fonduri, a făcut o declarație în care a menționat faptul că, de când a fost cumpărată de Elon Musk, compania Twitter răspândește minciuni, informează Mediafax.

„Și acum de ce suntem cu toții îngrijorați: Elon Musk iese și cumpără o platformă care propagă minciuni în întreaga lume… Nu mai există editori în America. Nu există editori. Cum pot copiii noștri să înțeleagă ce este în joc?

Făcând referire la declarația președintelui american, secretarul depresă al Casei Albe a dat de înțeles că opinia lui Joe Biden cu privire la noile schimbări survenite în cadrul companiei Twitter sunt destul de clare: „Această convingere se extinde și la Facebook și la orice alte platforme de social-media unde utilizatorii pot răspândi informații greșite”, a declarat aceasta, referinduse la așa-zisul „discurs instigator la ură” și „dezinformare”. Aceste două expresii sunt foarte des folosite de către ideologia de stânga pentru a caracteriza orice altă opinie sau idee care contravine corectitudinii politice promovată intens în ultimele decenii în Occident.

Amintim că, în această vară, unul dintre angajații companiei Twitter a declarat, fiind filmat cu camera ascunsă, că organizația este de stânga, că angajații sunt comuniști și că aproape toți îl urăsc pe Elon Musk pentru faptul că acesta este un partizan al libertății de exprimare. De asemenea, acesta a mai precizat că doar ideile de dreapta, coservatoare, sunt cenzurate, în timp ce ideile progresiste sunt promovate intens.

Într-o postere pe Twitter din data de 5 noiembrie, Elon Musk a declarat că îți menține în mod categoric poziția cu privire la libertatea de exprimare pe platforma Twitter:

„Din nou, pentru a fi foarte clar, angajamentul puternic al Twitter față de moderarea conținutului rămâne absolut neschimbat.

De fapt, am văzut de fapt discursuri pline de ură uneori în această săptămână scăzând *sub* normele noastre anterioare, spre deosebire de ceea ce ați putea citi în presă”.

Într-o postare anterioară datată 2 noiembrie, Elon Musk a postat un sondaj în care cerea părerea urmăritorilor cu privire la menținerea libertății de exprimare pe rețea sau despre „corectitudinea politică”. Din cei 2.754.020 de oameni care au votat în acest sondaj, 78,3% s-au poziționat clar în favoarea menținerii libertății de exprimare în cadrul rețelei sociale Twitter

Amintim faptul că rețeaua socială Twitter a fost extrem de restrictivă în privința libertății de exprimare, blocând conturile unor anumite personalități, cum ar fi chiar fostul președinte american Donald Trump.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE