joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATEIulian Bulai (USRPLUS) a demolat o poetă pentru O POEZIE scrisă lui...

Iulian Bulai (USRPLUS) a demolat o poetă pentru O POEZIE scrisă lui Ceaușescu, dar îl declară pe fostul colaborator al Anei Pauker, Mihai Șora, „o instituție”

Deputatul Iulian Bulai (USRPLUS), președintele Comisiei de Cultură al Camerei, a declarat că între Academia Română și Mihai Șora, îl alege pe fostul colaborator al Anei Pauker.

Pentru Bulai, Șora este „o instituție”, deși respectivul a fost membru benevol al Partidului Comunist francez, și colaborator al sinistrei Ana Pauker, în Guvernul bolșevic al anilor 50 ai secolului trecut.

Declarațiile lui Bulai vin în contextul criticilor lui Mihai Șora despre faptul că editura Academiei a publicat o carte scrisă de Dan Voiculescu, fost ofițer al Securității pe vremea lui Ceaușescu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Între timp, a reușit să devină spațiu de expunere pentru securistul Dan Voiculescu – Felix. Astăzi mă solidarizez cu domnul Mihai Șora în critica lui față de Dan Voiculescu și situația de la Editura Academiei.
Academia Română primește anual 120 mil € de la bugetul de stat. Dar lipsește aproape cu desăvârșire din spațiul public ca for legitim de dezbatere, cu întrebări critice, cu asumarea trecutului ei, cu abordări de subiecte și cercetare care ar trebui să ne intereseze astăzi. Cel mult tace, sau promovează securiști și comuniști.
Domnul Mihai Șora este o instituție critică a societății civile din România, prezent și relevant în spațiul public. Critic și autocritic, ironic și ancorat în spațiul contemporan.
Între Academia Română de acum – încremenită în timp, Dan Voiculescu și Mihai Șora, eu aleg instituția Mihai Șora”, a scris Bulai.

Reacția lui Bulai vine după ce acesta s-a opus recunoașterii meritelor poetei române Daniela Crăsnaru, pe motivul că în urmă cu zeci de ani, ar fi scris O POEZIE dedicată lui Nicolae Ceaușescu. Nici azi nu se știe dacă a scris această poezie.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„La indemnizațiile de merit sunt criterii de vârstă, trebuie să aibă un anumit nivel de recunoaștere sau premii internaționale. Ea le are pe toate. Este absolut mizerabil să vii cu o poezie despre care nici nu știi dacă este sau nu scrisă de ea și să-i negi o carieră întreagă. Gândește-te că ăștia o să ne țină așa tot timpul. Ce treabă să aibă politicul cu cultura? Fiecare Uniune face propriile propuneri, conform procedurii interne, pentru că e clar că uniunea știe cel mai bine. Trebuie să spun că la noi, la Uniunea Scriitorilor, comitetul propune și consiliul care e format de șefii tuturor organizațiilor locale votează în secret. E o procedură internă la fiecare uniune. O singură dată a mai fost o astfel de problemă, când președintele de atunci, Ionel Haiduc, a votat împotriva lui Patapievici, acuzându-l pe acesta că ar fi denigrat poporul român. După aceea, am avut o discuție cu el și cu Manolescu și acesta și-a reconsiderat votul. Dar o astfel de situație nu am avut niciodată”, a explicat scriitorul Varujan Vosganian, vicepreședinte al Uniunii Scriitorilor din România.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

4 COMENTARII

  1. Bulai oportunist și mincinos.

    Mihai Șora il lăuda pe Lenin in Franța, a fost in guvernul Pauker, iar după revoluție a fost fix in guvernul Iliescu.

    cam ăsta e nivelul lui Bulai și al useriștilor: dacă ești cu noi, totul ți se iartă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE