ACTUALITATEIstoricul Valer Simion Cosma susține că peste patru ani vom avea o...

Istoricul Valer Simion Cosma susține că peste patru ani vom avea o finală AUR vs PSD

Partidul AUR nu va avea soarta PP-DD, scrie istoricul Valer Simion Cosma în Libertatea, iar formațiunea lui George Simion și Claudiu Târziu „va capitaliza masiv făcând opoziție unui guvern de coaliție care, conform programelor de guvernare ale USR-PLUS și PNL, precum și declarațiilor liderilor, va urmări să impună o serie de reforme radicale în timp de criză”.

Cosma susține că AUR va profita de erodarea guvernării USR-PLUS și PNL, urmând să strângă și roadele anticomunismului și anticorupției.

„După cum probează votul din diaspora, unde au luat în primul rând din votanții USR-PLUS, cei de la AUR au șanse mari să strângă o bună parte din roadele anticomunismului, anticorupției și fără-hoției, teme profund instrumentate politic, care au ținut loc de viziune politică și ideologie în ultimii ani. Vor strânge de la USR-PLUS și PNL ceea ce aceștia vor pierde galopant, pe măsură ce guvernarea îi va eroda, iar scandalurile de corupție și hoție care vor însoți guvernarea îi vor prezenta în ochii electoratului radicalizat ca fiind la fel ca PSD-ul și ca toți vechii politicieni. Vor capitaliza din plin și în rândul celor pe care criza economică în care ne scufundăm, dublată de măsurile de austeritate și accelerare a privatizării serviciilor publice, îi va arunca într-o disperare și furie fără precedent”, a continuat el.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

„Peste patru ani avem toate șansele să vedem o luptă care-i are în fruntea preferințelor pe cei de la AUR și pe PSD, doar că de data asta cu șanse destul de mari să iasă diferit ca în 2000”, a concluzionat Cosma.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT