joi, noiembrie 30, 2023
ACTUALITATEIstoricul Marius Oprea dezvăluie legăturile dintre servicii și masonerie pentru promovarea unor...

Istoricul Marius Oprea dezvăluie legăturile dintre servicii și masonerie pentru promovarea unor persoane în conducerea statului

Cazul lui Laurențiu Baranga, fostul șef al Oficiului pentru Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, reținut pentru că și-a falsificat diplomele de studii, începând cu diploma de Bacalaureat, scoate la iveală legături ascunse între instituțiile statului și societăți oculte, precum masoneria.

Mai precis, istoricul Marius Oprea spune că există o conexiune între Baranga și serviciile de informații, atât cu SRI și cu SIE. În 2012, Baranga a candidat la Senat în Vâlcea din partea Forţei Civice a lui Mihai Răzvan Ungureanu, fost șef al SIE.

„Nu mă mai mir că Florian Coldea, repetentul de la Politehnica din Timişoara a ajuns ”eminenţa cenuşie” a Serviciului Român de Informaţii, păpuşarul ”binomului” şi artizan al ”statului paralel”, atîta vreme cît Laurenţiu Baranga, un personaj fără liceu terminat, a fost timp de un deceniu gestionarul accesului la secretele statului român şi ale NATO, de unde ”guvernul lui Iohannis” l-a promovat la Oficiul Naţional pentru Combaterea Spălării Banilor!”, scrie istoricul.

Și-n plus, arată acordul foștilor șefi SRI și filiera SIE-Masonerie pentru promovarea lui Baranga:

„Teoretic, o asemenea promovare se face după un control riguros, care de la un nivel în sus (şi în cazul lui Baranga, nivelul impunea un control cu atît mai atent) impune un aviz al Serviciului Român de Informaţii. Ori, şi într-un caz, şi în altul, şi la Oficiul Naţional al Registrului Informaţiilor Secrete de Stat, şi la cel pentru controlul spălării banilor, acest aviz s-a dat şi a fost unul favorabil. (…)
Conform dispoziţiilor Legii Securităţii Naţionale, salariaţii din sistemul de securitate naţională nu pot face politică sau nu pot face parte din organizaţii secrete. Pentru vîlceni nu era un secret că BARANGA E MASON şi membru al Lions Clubs District 124 România. Cît despre natura relaţiilor lui doar ”academice” cu Mihai Răzvan Ungureanu, nu pot să nu observ că în 2012, cînd candida la Senat şi MRU îi lansa personal campania, CORINA VINȚAN, fosta purtătoare de cuvînt a acestuia încheiase prin firma sa de PR un contract de o jumătate de million de euro cu OLTCHIM, care nu mai avea bani pentru materiile prime şi pentru plata angajaţilor. Dar directorul de atunci al combinatului, CONSTANTIN ROIBU, MASON și el, a scos banii, aşa cum alţii, de peste tot, i-au deschis lui Laurenţiu Baranga toate uşile, pînă la şefia controlului spălării banilor, inclusiv pe aceea a ORNISS-ului, instituţia care în România ”organizează evidenţa listelor şi a informaţiilor secrete de stat”, inclusiv a secretelor NATO. Halal țară, mișto aliat!”, a notat Marius Oprea pe Mediafax.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate