ACTUALITATEÎPS Teodosie, insultat grobian de către Radu Tudor de la Antena 3

ÎPS Teodosie, insultat grobian de către Radu Tudor de la Antena 3

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost insultat de către Radu Tudor, realizator la Antena 3.

Radu Tudor l-a făcut pe ÎPS Teodosie „Un troglodit corupt, un personaj de Ev Mediu care face de rușine Biserica Ortodoxă Română”.

Antenistul a mai zis că ierarhul tomitan este „înapoiat”: „De ce se complace BOR cu asemenea figuri sinistre?! Știe acest înapoiat că milioane de români din Italia, Spania și alte țări se roagă în biserici catolice puse la dispoziție de autorități pentru slujbe ortodoxe? Câte evenimente de acest gen se petrec invers?”.

Mânia ziaristului de la Antena 3 a fost stârnită de un răspuns pe care ÎPS Teodosie l-a dat unui ascultător din Anglia, care l-a întrebat pe ierarh dacă este păcat că se duce la slujbele catolicilor, în zona sa nefiind nicio biserică ortodoxă.

ÎPS Teodosie a răspuns că este păcat și că ar trebui ca respectivul să meargă totuși la orice biserică ortodoxă, indiferent că aparține de Biserica Greacă, Sârbă sau Rusă.

Afirmațiile ÎPS Teodosie sunt absolut normale din punct de vedere al învățăturii creștin-ortodoxe, care nu recunoaște altă Liturghie decât cea ortodoxă.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...