miercuri, octombrie 4, 2023
ACTUALITATESUA | UPDATE Alegerile midterm: Republicanii au avans în Cameră, soarta Senatului...

SUA | UPDATE Alegerile midterm: Republicanii au avans în Cameră, soarta Senatului se va decide în trei state

ACTUALIZARE 19:25 Pe măsură ce voturile s-au mai numărat, ne apropiem de o concluzie. Astfel, republicanii conduc în Cameră, cu 202 mandate din 218 necesare pentru o majoritate. Republicanii se apropie de obținerea majorității, în ciuda faptului că în ultimele ore, democrații au mai redus din diferență: de la 25, diferența a scăzut la 17 mandate.

La Senat, situația este egală: fiecare partid are 48 de mandate. Soarta Senatului se va decide în trei state:

În Arizona, democratul Kelly conduce de puțin în fața trumpistului Blake Masters, dar mai sunt de numărat 31% din voturi. În Nevada, republicanul Adam Laxalt conduce în fața democratei Catherine Cortez Masto, la 80% voturi numărate.

În Georgia, echilibrul este perferct între republicanul Herschel Walker și democratul Raphael Warnock, cu 96% dintre voturi numărate. Aici, probabil se va merge în turul 2, pentru că legile statului prevăd ca un candidat să obțină peste 50% dintre voturi pentru a fi declarat câștigător.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Pe 8 noiembrie, în SUA s-a votat pentru alegerile intermediare, așa numite-le „midterm” sau „la mijloc de mandat”.

Rezultatele parțiale arată o situație mai echilibrată decât se pronostica înainte: Republicanii au un avantaj serios la Camera Reprezentanților, dar la Senat, bătălia este „la baionetă”.

Astfel, conform BBC, republicanii au 198 de mandate la Cameră, din cele 218 necesare pentru a forma majoritatea, în timp ce democrații au doar 173.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

La Senat însă, lupta este strânsă. Momentan, conduc democrații cu 48 la 47 de mandate din cele 51 necesare pentru o majoritate.

Unul dintre mandatele cheie a fost câștigat în Pennsylvania, acolo unde democratul John Fetterman l-a învins pe republicanul dr. Mehmet Oz. Victoria este surprinzătoare mai ales că Fetterman este într-o stare de sănătate precară, pe timpul campaniei dovedind mari probleme de exprimare și de coerență, în urma unui AVC suferit anterior.

Pe alte fronturi, însă, s-au înregistrat victorii republicane importante. J.D. Vance a câștigat în Ohio, la fel cum a făcut-o și Ted Budd în Carolina de Nord. Brian Kemp s-a impus în Georgia, în fața unui star al democraților, Stacey Adams.

În cursa guvernatorilor, Ron de Santis a câștigat un nou mandat în Florida, precum și colegul său republican Greg Abbott în Texas. Democrata Kathy Hochul și-a păstrat postul de guvernator al New York-ului.

Vom reveni cu amănunte pe măsură ce rezultatele se vor anunța.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate