Sociologul Alfred Bulai a fost reținut luna trecută după ce a fost acuzat de hărțuire sexuală de mai multe studente. Un scandal a lovit Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) în urmă cu două luni când, în urma unie anchete jurnalistice, mai multe fost studente de la această universitate au mărturisit că au fost abuzate.
Ca urmare a presiunii publice și a faptului că a fost chemat la audieri ca martor, decanul Facultății de Sociologie, unde Alfred Bulai preda, Cristian Pîrvulescu, a recunoscut că au „existat zvonuri“ privitoare la abuzurile care aveau loc în facultatea pe care o conducea.
Doar că, potrivit unor noi mărturii, a fost ceva mai mult decât „zvonuri“. Se pare că decanul a avut cunoștință de abuzuri, însă a ales să pună batista pe țambal și să-și protejeze colegii, potrivit Gândul.
Ce au povestit martorii din dosar
Declarațiile unor martorii cheie din dosarul lui Alfred Bulai arată că se știa de mult timp de abuzurile acestuia. Una dintre martorele din dosar a precizat că a vorbit cu o studentă care i-a spus următoarele: „Să știi că atunci când s-a ridicat problema, Pîrvulescu a zis că știe despre cazuri, dar că fără dovezi nu are ce să-i facă pentru că are relații destul de puternice și am încasa-o noi toți, el inclusiv”.
Apoi, anchetatorii au audiat-o pe larg pe studenta în cauză, care a confirmat cele spuse de martoră.
„Domnul Pîrvulescu a organizat o întâlnire informală cu o parte din studenți. A vrut să afle probleme pe care le-am întâmpinat în cadrul celor 3 ani de facultate. Întâlnirea a avut loc anul acesta în luna aprilie. La întâlnire am fost prezenți atât eu cu domnul profesor, cât și un coleg de la Sociologie și o colegă de la Știinte Politice. Nu îmi mai amintesc numele (colegilor) exact.
(Colega X) a ridicat problema cu domnul Bulai, legată de comportamentul neadecvat. De asemenea, a spus despre comentariile pe care le face în timpul cursului. Colegul de la Sociologie povestea de problemele din practică ale domnului Bulai, practică ce are loc în anul 2.
A povestit că, în timpul practicii, domnul Bulai le corecta datele prin aceste teste de personalitate, fără acordul lor. Apoi le dadea feedback individual într-o camera separată.
De aici, el povestea despre colegii lui că erau foarte impactați din punct de vedere emoțional de feedback-ul domnului profesor. Credeau că au patologii și că ar trebui să le rezolve. Unele colege ieșeau plângând după această sesiune de feedback. Chiar se auzea că au fost abuzate sexual“.
Cristian Pîrvulescu știa de abuzurile făcute de cadrele didactice din universitate
Martora din dosar a continuat să expună momentul în care studenții s-au plâns decanului Cristian Pîrvulescu. Acesta le-a recunoscut că „evenimente s-au mai întâmplat”.
„Iar din acest punct, domnul profesor Pîrvulescu a întrebat dacă fetele sunt dispuse să depună plângere și dacă au dovezi, pentru a putea începe demersurile de a îl suspenda pe domnul Bulai.
Tot dumnealui a continuat. A spus că aceste evenimente s-au mai întâmplat, dar fetele respective nu au vrut să depună plângere și nu aveau dovezi, motiv pentru care nu au ce să îi facă domnului Bulai, pentru că are protecție. Acestea au fost cuvintele domnului decan, că are protecție.
Domnul decan, după ce am avut discuția despre domnul Bulai, ne-a spus că tot ce vorbim aici, să rămână aici, deoarece dacă se aude, cu toții o putem păți, atât noi, cât și ei ca profesori”, a povestit studenta când a fost audiată ca martor.
Cum se apără Pîrvulescu
Fiind audiat în calitate de martor, Cristian Pîrvulescu a confirmat conținutul acestei întrevederi:
„Mai mulți studenți din cadrul Departamentului de Sociologie-Psihologie – Facultatea de Științe Politice mi-au adus la cunoștință o serie de probleme legate de comportamentul inadecvat al numitului Bulai Alfred, în general expresii homofobe, licențioase, misogine și antifeministe, făcând referire la o istorie de posibile hărțuiri sexuale, acestea din urmă, însă, cu titlu general, anume fără a fi indicate în concret asemenea fapte în raport cu nume ale victimelor, perioadă, circumstanțe etc.
Față de aceste înștiințări, în special cele din urmă privind posibilele fapte de hărțuire sexuală în sens larg, le-am solicitat studenților să îmi ofere informații suplimentare și concrete, ceea ce nu s-a întâmplat până în momentul de față.
Precizez că în cadrul acestei ședințe informale am făcut afirmația despre numitul Bulai Alfred de tipul:
«Avem nevoie de date concrete pentru că beneficiază de un grad de protecție»”, a spus Cristian Pîrvulescu.
Marxistii lu snspa e virili. La asta se pricep si ei
Mai este un caz la UBB la facultatea de filosofie. Fostul profesor Aurel Codoban ademenea studente la catedră și le mângâia pe picioare ca să le combine. Codoban a fost unul dintre promotorii principali ai postmodernismului, neomarxismului și feminismului în România. A pus-o pe nora sa Aura Schussler pe postul de lector care predă filosofia religiei. Individa este expertă în pornografie, feminism marxist și perversiuni sexuale BDSM. Oricine îi poate căuta CVul pe internet să vadă ce ”publicații” are. Ăsta este unul dintre cele mai penibile nepotisme universitare. Facultățile umaniste din România au devenit institute de propagandă ideologică, nu mai învață nimeni nimic.
1.TOTI studentzii snspa sint nishte parlitzi sau secături.
2.”cine nu papă bătăturică nu primeshte ochishor”,
să stie, asa le spune mama-vierme.
Teodor Brateș nume la naștere Froim Bernard, nascut 1933 (bursucu chior cu lentile de sudor din studiolul TVR la Revolutie):
-În 1947 (la 14 ani..) Brateș era ajutor de mecanic.
În 1948(la 15 ani) a fost scos din producție și încadrat ca activist UTC la București.
După un an de activitate ca activist a fost transferat ca redactor la Radioteleviziunea Română (la 16 ani)
de unde în 1953, a fost trimis la « Școala de științe sociale „A.A. Jdanov” » (devenită ulterior Academia Ștefan Gheorghiu)
-la 20 de ani….
uite prezentul maretzei snspa!
-pe Froim il gasiti pe cristoiublog,
are rubrica permanenta