ȘTIRIKlaus Iohannis despre anularea pelerinajelor: Un dialog direct Guvern-BOR ar duce la...

Klaus Iohannis despre anularea pelerinajelor: Un dialog direct Guvern-BOR ar duce la soluții mai bune

Președintele Klaus Iohannis spune că un dialog direct referitor la pelerinajele de la Iași și București între Guvern și reprezentanții Bisericii Ortodoxe referitoare la pelerinajele de la Iași și București „ar duce la soluții mai bune”.

„Sincer, nu mi-am dorit și nu m-am așteptat să asist la un dialog via media. Cred că un dialog direct între cele două mari și importante autorități ar duce la soluții mai bune”, spune Klaus Iohannis.

La remarca jurnalistului că BOR a reproșat faptul că nu au fost consultați în luarea deciziei, șeful statului a spus: „Tocmai de aceea am spus că mai mult dialog ar face mai bine”.

Reamintim că deciziile Guvernului privind restricționarea drastică a pelerinajului de Sfânta Parascheva a dus la reacții critice din partea Bisericii, același tip de răspuns primind și anunțul premierului Orban privind anularea completă a pelerinajului de Sf. Dimitrie.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...