ACTUALITATEÎPS Teodosie așteaptă 10.000 de oameni de Bobotează: Dacă ne ascundem de...

ÎPS Teodosie așteaptă 10.000 de oameni de Bobotează: Dacă ne ascundem de sărbători, înseamnă că vrem să fim biruiți de boală. Să biruim frica, pentru că frica aduce boala

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a declarat că va ține sărbătoarea Bobotezei după toate rânduielile, ca și până acum.

El a declarat că așteaptă 10.000 de oameni la procesiunea ce va avea loc în portul Tomis, unde a invitat și autoritățile pentru a se convinge că sunt respectate toate măsurile de precauție.

„Sărbătorile trebuie să învingă pandemia. Dacă ne ascundem de sărbători, înseamnă că vrem să fim biruiți de boală.

Vom face procesiune în portul Tomis, unde este totul larg și oamenii nu vor fi înghesuiți. Iar noi ne facem slujba ca în fiecare an, pentru că slujbele nu se schimbă în pandemie, ci rămân aceleași. Noi trebuie să înmulțim slujbele în pandemie.

Luând apa sfințită se vor lumina și sufletele noastre. Această apă sfințită va combate și bolile și toți microbii, ne va înfrăți pentru că darul este cel care ne înnoiește. Să biruim frica, pentru că frica aduce boală. Să nu mai fim stăpâniți de frică, ci de entuziasm. Pentru că omul care are entuziasm și crede, se roagă, nădăjduiește în Dumnezeu, boala nu se apropie de el. Dumnezeu biruiește orice boală, orice dușmănie dintre noi.

Să fie 10.000, ca și altă dată. De ce să fie restricții? Doar să stea mai la distanță unul de celălalt.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Sărbătoarea Bobotezei este sărbătoarea darurilor care vin de sus. Cine nu crede, să nu vină. Nu să critice. Să nu oprească pe cei cred să-și țină sărbătoarea.

Nu avem motive să anulăm o sărbătoare sau s-o restricționăm. Sărbătoarea vine din cer, nu poate fi pământul supus cerului, ci invers.

Vom arunca trei cruci în portul Tomis, Marea este Iordanul nostru care ne copleșește. Să fim mulțumitori lui Dumnezeu pentru darurile naturale pe care ni le-a dăruit”, a spus Arhiepiscopul Tomisului.

La final, ÎPS Teodosie a avut o replică ce a stârnit amuzamentul ziariștilor: „Să fiți pândari, că așa veți asculta slujba”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite