miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEPatriarhul Daniel: În această perioada a Postului Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos...

Patriarhul Daniel: În această perioada a Postului Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos să ne pregătim să-L primim în peștera sufletelor noastre și în ieslea inimii noastre pe Fiul lui Dumnezeu

Patriarhul Daniel spune că Dumnezeu iubește toți oamenii, dar nu gândește precum toți oamenii. În cuvântul ținut cu ocazia Duminicii Femeii Gârbove, Patriarhul României a explicat că iubirea lui Dumnezeu merge mână-n mână cu libertatea Lui, scrie Basilica.

Dumnezeu lucrează adesea în mod surprinzător. Nu întotdeauna răspunde când este rugat sau chemat, dar alteori îl cercetează pe om când acesta nu se așteaptă, cum nu s-a așteptat nici femeia gârbovă să o cheme Iisus și să o dezlege de legătura care era asupra ei timp de 18 ani”, a afimat duminică Patriarhul Daniel.

„Dumnezeu Care face minuni este Dumnezeu Care face surprize. El stabilește când răspunde la rugăciunile credincioșilor și modul în care răspunde”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Povestiri rusești de Crăciun – Antologie și vei contribui la susținerea libertății ideilor și a editurii Contra Mundum

„Dumnezeu iubește pe toți oamenii, dar nu gândește ca toți oamenii, ci are propria Lui gândire și adesea această gândire a Lui Dumnezeu este surprinzătoare. De aceea, libertatea Lui este libertatea care izvorăște din iubire milostivă, dar și din înțelepciune”, a precizat Patriarhul României în Paraclisul istoric „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Reședința Patriarhală.

Evanghelia zilei de azi ne arată că Binele trebuie săvârșit oricând și nu este o perioadă mai potrivită pentru aceasta decât Postul Nașterii Domnului.

Vedem că nici femeia gârbovă, nici altceva de la sinagogă nu L-a rugat pe Iisus ca să vindece această femeie, ci din proprie inițiativă Hristos Domnul o vindecă, deoarece cunoștea credința, suferința și smerenia ei”.

„Învățăm că Mântuitorul Iisus Hristos săvârșește minunea vindecării acestei femei gârbove de 18 ani într-o zi de sâmbătă pentru a ne arăta că binele trebuie săvârșit în orice vreme, nu doar în zile de lucru, ci și în zile de sărbătoare. Binele trebuie săvârșit în orice vreme ne arată iubirea milostivă a lui Dumnezeu”.

„Evanghelia ne învață că femeia aceasta gârbovă a devenit un dascăl duhovnicesc prin credința ei puternică, prin smerenia ei profundă, prin îndelunga ei răbdare și prin adânca și calda ei recunoștință față de Dumnezeu Vindecătorul”, a subliniat Preafericirea Sa, confom sursei citate.

„În această perioada a Postului Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos să ne pregătim să-L primim în peștera sufletelor noastre și în ieslea inimii noastre pe Cel Care coboară din cer, pe Fiul cel Veșnic al lui Dumnezeu, zămislit prin lucrarea Duhului Sfânt din Fecioara Maria și născut ca Om pentru ca pe noi, oamenii, să ne mântuiască și să ne înalțe la ceruri”.

„Această taină a coborârii lui Hristos în lume pentru a-l înălța pe om în bucuria vieții cerești și în iubirea Preasfintei Treimi ne arată că Părinții Bisericii care au rânduit citirea acestei Evanghelii s-au gândit la faptul că ea are multe înțelesuri duhovnicești care ne îndeamnă nu doar la milostenie, ci și la multă speranță, la întărire în credință, smerenie, îndelungă răbdare și recunoștință”.

„Taina recunoștinței, în Biserică, este Sfânta Taină a Euharistiei. De aceea, în această perioadă, ne îndreptăm de gârbovenia vieții păcătoase prin spovedanie și împărtășire mai deasă, prin milostenie, prin hrănirea cu lumina din Sfintele Scripturi, din sfintele rugăciuni și prin toată fapta cea bună”.

„În același timp, această evanghelie ne îndeamnă să săvârșim binele, să îi ajutăm pe cei bolnavi, suferinzi, singuri, neajutorați și prin aceasta noi devenim mâinile iubirii milostive a lui Hristos față de semenii noștri, spre slava lui Dumnezeu și a noastră mântuire. Amin”, a concluzionat Patriarhul Daniel.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE