ACTUALITATEÎPS Teodosie: Această pandemie nu a fost dirijată de specialiști, a fost...

ÎPS Teodosie: Această pandemie nu a fost dirijată de specialiști, a fost un amestec între medicină şi politică / Autoritățile nu au apelat la Biserică pentru că nu corespundea planului

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a declarat la Aleph News că în această pandemie s-a indus o frică exagerată în popor, care de multe ori „nu a avut logică și nici rezultate”.

„Eu am fost puţin mai fără frică în această pandemie. Toată lumea a fost cuprinsă de frică. Eu ştiu că frica de Dumnezeu este cea mai mare valoare. Chiar ne-o spune înţeleptul în Sfânta Scriptură. Este începutul înţelepciunii. Sigur, în această pandemie s-a indus o frică exagerată, pe care eu nu am înţeles-o. Şi nu m-am supus unei frici impuse, de multe ori fără logică şi fără rezultate, pentru că această frică a dus în foarte multe situaţii la instalarea unei frici fără remediu.

Oamenii vin, se destăinuie, spun cât de rău le-a făcut frica. Unii nu scapă de frică, unii nu mai ies din casă, chiar dacă îi inviţi şi le spui: boala a trecut. Au intrat într-un calapod al unei frici distructive. De aceea eu socotesc că nu prea a fost echilibru pentru că această pandemie nu a fost dirijată de specialişti, a fost un amestec între medicină şi politică, ceea ce n-a dus întotdeauna la rezultate pozitive pentru oameni”, a declarat el la Aleph News.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Arhiepiscopul Tomisului a mai afirmat că a discutat cu un mare om de știință de la NASA, care a cercetat și a descoperit că în Biserică sunt mai puțini microbi decât în alte părți.

Ierarhul ortodox a mai declarat statul nu a apelat la ajutorul Bisericii pentru că „nu corespundea planului”.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Unde Dumnezeu ne poartă de grijă, nu mai este loc de frică, pentru că Dumnezeu este iubirea (…) Şi dacă îl ai pe Dumnezeu, care este iubirea supremă, nu mai este loc de frică. Pentru că tot Scriptura zice: în iubire nu este frică. De aceea nu am înţeles închiderea bisericilor mai ales. Şi acum recent, când am fost în Sf. Munte, am discutat cu părinţii de la Vatoped, cu un mare om de ştiinţă de la NASA, care era microbiolog. A aflat că în biserică nu sunt microbi cum sunt în altă parte. S-a dus să facă experienţe. Da, zice, în biserică sunt mai puţini ca afară, în altar mai puţin ca în biserică, în sfântul potir din care noi ne împărtăşim, zero microbi.

Pentru că nu corespundea planului. Ei ştiu, planul pe care l-au avut. Nu am înţeles. Nu au avut logică aceste…. decât în parte. Pentru că de pildă autorităţile spuneau să nu mergem la Peștera sf. Andrei. Şi eu le spuneam să mergem. Mi-a plăcut şi le mulţumesc şi acum jandarmilor că nu ascultat orbeşte de ordinele primite, să nu de voie la nimeni. Şi le-a dat voie la oameni. Am avut iarăşi episodul cu Boboteaza, unde s-a spus să nu vină. Au venit peste 10.000 de oameni. Nu s-a îmbolnăvit nimeni. Deci eu am experimentat că în Biserică nu se îmbolnăvesc oameni. A fost o frică indusă gratuit, ca să nu vină oamenii la Biserică pentru că se vor îmbolnăvi. S-a spus că de Înviere va fi avalanşă. Iată o contradicţie flagrantă. De la Înviere a scăzut (…) şi se duce microbul, moare. Şi din cauza aceasta moare pentru că Dumnezeu a vrut să se risipească această boală”, a continuat el.

Despre scrisoarea în care a fost criticat, ÎPS Teodosie a spus că a fost „scursă” de la București și că nu a fost semnată de Patriarhie.

„ Preafericitul nu a semnat această scrisoare. A semnat un episcop vicar. Scrisoarea nu a ajuns în presă de la noi. S-a crezut la început că de la noi şi s-a dovedit că nu a fost, ci doar din sursele de la Bucureşti.(…) Dacă se aprobă de Sfântul Sinod, din punct de vedere practic se organizează mitropolia pe bazele canonice, se schimbă rangul. Mitropolia cuprinde mai multe eparhii. Pe lângă Constanţa, cel puţin Tulcea trebuie să facă parte pentru că e aceeaşi provincie. Acum este Mitropolia Munteniei şi Dobrogei. Se redelimitează Mitropolia Munteniei şi a Dobrogei. Ar putea intra şi ale episcopii şi arhiepiscopii din jur, cum hotărăşte Sf. Sinod”, a mai spus Arhiepiscopul Tomisului.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. Teodosie mult-înjuratul are mai multă dreptate decît toată șleahta:

    1. jurnaliști cumpărați de guvern,
    2. medici șpăgari in frunte cu Arahat
    3. influensări useriști fanatici speriați și gata să anuleze Constituția datorită emisiunilor teroriste de la TV

    Pandemia a fost un amestec de medicină MANIPULATĂ politic !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...