ACTUALITATEIon Cristoiu spune că există un conflict între Biserica Ortodoxă și Putere:...

Ion Cristoiu spune că există un conflict între Biserica Ortodoxă și Putere: Iașiul este un oraș asediat de forțe de miliție, de poliție, mai lipsesc tancurile lui Ceaușescu de la Timișoara, ca nu cumva să se ducă pelerinii

Publicistul Ion Cristoiu spune că interdicțiile aplicate pelerinajului de Sfânta Parascheva au deschis un conflict între Biserica Ortodoxă Română și puterea politică.

El afirmă că măsurile luate împotriva celor din alte orașe decât Iașiul sunt „aberante” și intervenția Patriarhului Daniel a accentuat conflictul.

„Iașiul este un oraș asediat de forțe de miliție, de poliție, mai lipsesc tancurile lui Ceaușescu de la Timișoara, ca nu cumva să se ducă pelerinii.

Cum spune Teofan, măsura este aberantă.

Pentru că așa a hotărât domnul Klaus Iohannis.

Trebuia neapărat o discuție cu Biserica Ortodoxă, nu poți să decizi de la sine putere așa ceva. Conflictul s-a accentuat prin intervenția Patriarhului Daniel.

Intervenția Mitropolitului Teofan a fost foarte dură.

Păi la vot de ce-am fost? Democrația, care însemna câștigarea alegerilor de către el, presupune risc. De ce acolo am fost îndemnați să ne ducem, de ce se vor ține alegeri parlamentare deși crește numărul de infectări, pentru că zice el, democrația costă.

Credința nu are un preț? De ce aia care cred în democrație au voie să se ducă la vot, fac o campanie, iar ăia care cred în Dumnezeu n-au voie? Eu îi înțeleg pe toți, trebuie să le respectăm drepturile. De ce nu s-a discutat cu BOR?”, a spus el.

Cristoiu spune că aroganța autorităților a dus la intensificarea conflictului Biserică – Stat.

„S-a ivit un conflict, adâncit de imbecilitatea Guvernului de a-l lăsa pe Raed Arafat ca purtător de cuvânt al acestei acțiuni. De fapt nu sunt imbecili, sunt de o aroganță rară”, a conchis el.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate