ACTUALITATEAnaliză Profit.ro: Concentrarea resurselor financiare și medicale aproape exclusiv pentru combaterea pandemiei,...

Analiză Profit.ro: Concentrarea resurselor financiare și medicale aproape exclusiv pentru combaterea pandemiei, dar și panica indusă de retorica guvernamentală și de mass-media au făcut mai multe victime decât coronavirusul

Alocarea majorității resurselor financiare și medicale pentru strategia de combatere a pandemiei de coronavirus, dar și panica indusă de retorica guvernamentală și de mass-media au făcut mai multe victime decât Covid-19 în primele 6 luni de pandemie. Situația s-a agravat mai ales în lunile de vară, în care s-a atins un nivel al mortalității record, specific lunilor de iarnă, relevă realizată de profit.ro pe baza datelor oferite de Institutul Național de Statistică (INS).

Astfel, în perioada iunie-august în România s-au înregistrat 7.441 decese în plus față de media ultimilor 9 ani, din care mai puțin de o treime, 2.291, puse oficial de autorități pe seama Covid-19.

Mai mult, situația riscă să degenereze, deoarece criza de medicamente, limitarea accesului la servicii medicale și prăbușirea spitalizărilor (justificate de autorități ca măsuri de protejare a sistemului medical, care să nu se “infecteze” și aglomereze) vor vulnerabiliza și mai mult bolnavii cronici, și îi va expune și la infectarea cu Covid. Efectul va fi cel contrar celui vizat de autorități: cazurile de infectare vor crește și sistemul medical se va aglomera și mai mult pe segmentul covid.

„În fixarea lor obsesivă pe pandemia de Coronavirus, guvernanții au ignorat însă faptul că prin limitarea accesului la servicii medicale au cauzat o deteriorare a stării de sănătate a bolnavilor non-Covid cronici (de care guvernanții nu par interesați) și au crescut presiunea asupra unui sistem medical deja suprasolicitat. Și, cel mai important, în pofida faptului că nu-i numără nimeni, morții în exces non-Covid sunt deja de 3 ori mai numeroși decât cei puși pe seama Covid. Însă este mult mai ușor “să salvezi” vieți purtând public în fața camerelor de luat vederi mască sau amendând și certând populația pentru “indisciplină” decât să realizezi și să recunoști că măsurile anti-Covid adoptate au produs mai multe victime decât virusul. În plus, ascuzându-se în spatele actelor normative impersonale, și unii medici pot dormi liniștiți, nefiind nevoiți să ia decizii de “viață și moarte”, susținând că nu pot trata pacienții pe motiv că n-au testul Covid sau invocând alte protocoale birocratice. În plus, România nu va fi imună la dura criză economică globală care se prefigurează ca urmare a “reînchiderii” principalelor economii europene. În acel moment vor apărea într-un număr mult mai mare și ceea ce experții numesc “morți ale disperării” (sinucideri, morți cauzate de alcoolism, consum de droguri, etc)”, scrie profit.ro.

Analiza integrală poate fi citită aici.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...