luni, februarie 6, 2023
ACTUALITATEVIDEO | Un pod rutier din județul Neamț s-a rupt, deși fusese...

VIDEO | Un pod rutier din județul Neamț s-a rupt, deși fusese reabilitat acum șase luni. La inaugurare, președintele CJ Neamț „garanta” că podul va sta în picioare „zeci de ani”

O persoană a fost rănită după ce podul de la Luțca de peste Siret, din județul Neamț s-a prăbușit. Pe construcția reabilitată în noiembrie 2021 traversau în momentul prăbușirii un camion și o autoutilitară, scrie Libertatea.

Iacob Gheorghe, primarul comunei Sagna, județul Neamț: „Este un pod reabilitat, redeschis în toamnă. Podul este de construcție specifică. Este un pod hobanat pe cabluri, are 216 metri lungime. Nu au fost probleme după inaugurare. Presa locală și toți își dau doar cu părerea. S-au făcut teste de greutate până s-a dat drumul la pod. Au fost urcate pe pod opt autocamioane, opt ori patru, cu timp de așteptare. Eu nu am fost la recepția podului, că nu am calitatea să fac așa ceva, dar cei de specialitate din Inspectoratul de Stat în Construcții, din CJ, specialiștii de resort vă vor da mai multe detalii. S-au făcut măsurători să vadă greutatea podului, cât s-a lăsat. Au fost ore întregi de măsurători. Legătura între cele două localități (Sagna și Luțca – n.red.) este asigurată cu toate celelalte cinci comune, de DJ 207D”.

Potrivit Roman TV, podul de la Luțca a intrat în august 2020 în reparații capitale, după 30 de ani de exploatare.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

În noiembrie 2021 podul s-a redeschis.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar pentru imunitate Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

La acea vreme, președintele Consiliul Județean Neamț, Ionel Arsene (PSD), promitea că „zeci de ani, podul de la Luțca nu va mai reprezenta vreo problemă pentru participanții la trafic”.

Potrivit publicației locale, podul avea probleme de structură.

 

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate