duminică, iunie 16, 2024
ACTUALITATEInstanţa se va pronunţa pe cererea de schimbare a încadrării juridice în...

Instanţa se va pronunţa pe cererea de schimbare a încadrării juridice în dosarul Vlad Pascu. Avocatul familiilor victimilor: Trebuie să avem aşteptări moderate

Judecătoria Mangalia urmează să se pronunţe în data de 14 iunie pe cererea de schimbare a încadrării juridice în dosarul Vlad Pascu, șoferul drogat care a produs accidentul de la 2 mai, în urma căruia doi tineri au murit.

Astfel, Instanța va analiza cererea de încadrare juridică din ucidere din culpă în omor calificat.

Avocatul Adrian Cuculis, apărătorul uneia dintre familiile victimelor din accidentul de la 2 Mai, consideră că trebuie să fie aşteptări moderate în în legătură cu cererea de încadrare juridică din ucidere din culpă în omor calificat.

”Din punctul meu de vedere, trebuie să avem nişte aşteptări moderate, adică să nu facem niciun fel de pronostic. Cea mai bună opinie pe care pot să o ai în momentul de faţă este că judecătorul se va apleca asupra acestei cereri în contextul în care, cred că vă aduceţi cu toţii aminte, doamna Popoviciu, care activa la judecătoria Mangalia, s-a pronunţat pe o cerere expusă în linii foarte amănunţite la acel termen de judecată şi s-a pronunţat pe loc. Adică nu a dat un termen, nu a rămas în pronunţare pe ea. O cerere care a fost practic reiterată astăzi, doamna judecător, care a intrat în completul de judecată a simţit nevoia cel puţin o săptămână să vadă în mod concret ce am cerut noi acolo, lucru care ar trebui să ne bucure pe toţi pentru că procesul a intrat într-un făgaş normal, spunem noi, acel făgaş normal pe care ar fi trebuit să-l vedem de la bun început Aşa că pe săptămâna viitoare vedem pronunţarea cu privire la această cerere de schimbare încadrării juridice a faptei”, a explicat Adrian Cuculis,la ieşirea din Judecătoria Mangalia,conform News.

El a adăugat că a cerut să se ia în calcul şi varianta ca Vlad Pascu ar fi intrat intenţionat cu maşina în grupul de tineri care circula pe marginea drumului.

”Uitându-ne din nou, a o suta oară, pe acele imagini pe care le ştiţi cu toţii, din faţa unităţii militare, părea la momentul respectiv că Vlad Pascu nu avea ce să caute în afara spaţiului carosabil. Maşina nu a pierdut-o de sub control, se arată foarte clar în expertiză şi am ridicat şi eu această problemă, dom’le, dacă el a încercat cu câteva ore înainte, mergea cu viteză, 200 km pe oră, în localitate şi aşa mai departe, de ce nu credem că ar fi săvârşit fapta asta cu intenţie directă? Au fost preluate şi aceste concluzii şi rămâne să vedem dacă va fi schimbată încadrarea. Ce vă pot spune cu siguranţă este că dacă va fi schimbată, dosarul în mod evident că nu o să mai rămână aici”, a afirmat Adrian Cuculis.

De asemenea, tatăl lui Sebastian, tânărul mort în accident, este convins că va fi schimbată încadrarea juridică.

”Sunt 100% că se va schimba încadrarea juridică. Aşteptăm să vedem ce decide doamna judecător şi eu cred că au contat şi declaraţiile noastre astăzi. (…) Dreptatea ar fi ca Pascu să-şi primească pedeapta pe care o merită, nu pentru ucidere din culpă, pentru omor calificat şi să-şi primească pedeapta cel puţin 15 de ani”, a afirmat bărbatul.

La rândul său, avocatul Adrian Bendeac, apărătorul lui Vlad Pascu, a afirmat că nu înţelege de ce a fost formulată această cerere de schimbare a încadrăririi juridice a faptei.

”Cererea de schimbare a încadrării juridice a fost formulată de data aceasta doar de către apărătorul familiei Olariu. Au fost aceleaşi argumente invocate anterior, motiv pentru care şi noi am avut aceleaşi apărări. Vreau să vă precizez încă o dată că în cursul urmăririi penale, când dosarul era instrumentat de Parchet, la acel moment, familia Olariu, asistată de acelaşi apărător ales, nu a înţeles să formuleze o plângere penală pentru omor sau pentru astfel de infracţiune pentru care se cere acum schimbarea de încadrare. Practic, în cursul urmării penale, dânşii au formulat în mod explicit în cuprinsul declaraţiei că înţeleg să formuleze plângere prealabilă pentru infracţiunea de ucidere din culpă şi nu pentru omor. Nu înţeleg la acest moment, cel puţin din punctul nostru de vedere, nu înţelegem care au fost acele aspecte obiective sau subiective ce au determinat apărarea familiei Olariu să formuleze la acest moment o nouă cerere de schimbare a încadrării juridice”, a declarat Adrian Bendeac, la ieşirea din Judecătoria Mangalia.

Procesul a fost reluat de la zero cu un alt judecător după ce judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu a fost recuzată în dosarul accidentului de la 2 Mai.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. aspecte obiective sau subiective privind cererea de schimbare?
    -nu au avut incredere in RESPECTIVUL magistrat-procuror,
    e bine?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE