marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEJudecarea dosarului în care este acuzat Vlad Pascu, amânată pentru 9 mai....

Judecarea dosarului în care este acuzat Vlad Pascu, amânată pentru 9 mai. Judecătoarea a formulat o cerere de abţinere

Dosarul în care este judecat Vlad Pascu, șoferul drogat care a produs accidentul de la 2 mai, în urma căruia doi tineri au murit, a fost amânat din nou, până pe data de 9 mai.

Dosarul era programat pentru joi, de la ora 10.00, la Judecătoria Mangalia dar avocații familiilor victimelor au reuşit să obţină o amânare, în contextul în care Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va discuta în 24 aprilie sesizarea făcută de Inspecţia Judiciară privind suspendarea judecătoarei din dosar.

De altfel și judecătoarea Ioana Ancuţa Popovociu a făcut o cerere de abţinere,informează News.

“Cererile noastre de amânare, a mea şi a colegei mele, au fost formulate bazându-ne pe ceea ce a dispus Inspecţia Judiciară, respectiv sesizarea CSM cu privire la suspendarea doamnei judecător, motiv pentru care s-a amânat termenul de astăzi, s-a acordat un nou termen. Important este de ştiut că, dacă se va admite cererea de abţinere, întreg procesul se va lua de la zero, dacă doamna judecător va fi suspendată pe data de 24, se va relua procesul de la zero. Dacă niciuna dintre cele două variante nu se va aplica, la termenul următor vor fi audiate cele 10 sau 11 părţi civile şi vom pune concluzii pe fond. Noi aveam pregătite inclusiv astăzi încă două cereri, una de suspendare a procesului, alta de amânare. S-a admis de prima dată cererea de amânare, nu au mai fost utile celelalte două cereri. Un lucru este cert, erau vreo 120 de întrebări de adresat părţilor civile. Probabil că la ultimul termen de judecată, oricare va fi el, procesul o să înceapă la 10 şi se va termina la 22”, a afirmat avocatul Adrian Cuculis, conform sursei citate.

Întrebat cine va judeca cererea de abţinere, avocatul Cuculis a afirmat că tot colegii judecătoarei.

“Colegii dânsei, următorul complet care urmează după completul doamnei judecător Popoviciu”, a răspuns Adrian Cuculis.

Potrivit avocatului familiilor victimelor, în situaţia în care pe 24 aprilie va fi admisă propunerea Inspecţiei Judiciare, practic judecătoarea care îl judecă pe Vlad Pascu nu va putea să pronunţe o hotărâre, fiind necesară repunerea cauzei pe rol şi reluarea întregii proceduri.

„Sigur că trebuie să avem în vedere şi cealaltă variantă, prin care pe data de 24 aprilie va fi respinsă această solicitare de suspendare, iar pasul următor bineînţeles că ar fi acela de pronunţare a hotărârii în limitele pe care le va aprecia judecătorul respectiv, care în momentul de faţă bineînţeles că aşteaptă o hotărâre din partea Inspecţiei Judiciare sau mai bine spus a CSM”, a mai spus Cuculis.

Judecătoarea Ioana-Ancuța Popoviciu a ajuns în atenția CSM și a revoltat o întreagă țară pentru că s-a prezentat la proces mestecând gumă, apoi a întrebat dacă Sebastian Olaru, unul dintre tinerii decedați, este prezent în sală pentru a-i cere buletinul.

De asemenea, la un alt termen de judecată, într-o totală bătaie de joc, l-a întrebat pe tatăl lui, care îi ținea o poză înrămată în brațe, cine este.

Mai mult, la ultima înfățișarea, judecătoarea Popoviciu i-a permis lui Vlad Pascu să apară prin videoconferință, pentru a-l feri de oprobiul presei și al familiilor victimelor.

Peste 1000 de persoane s-au adunat sâmbătă seara în Piața Victoriei, în semn de protest față de nerezolvarea dosarului crimei de la „2 Mai”

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE