ACTUALITATEÎnotătorul David Popovici, olimpicul de 17 ani, a explicat de ce a...

Înotătorul David Popovici, olimpicul de 17 ani, a explicat de ce a refuzat oferta de a părăsi România pentru SUA

David Popovici, înotătorul român în vârstă de numai 17 ani, a explicat de ce a ales să nu părăsească România, deși a avut numeroase oferte de a pleca la academiile sportive de top din străinătate (S.U.A.), după prestația demnă de laudă de la Jocurile Olimpice din vara aceasta, de la Tokyo, dar și după ce a setat un nou record mondial la Campionatul European, informează Adevărul.

Imediat după Jocurile Olimpice 2020 (desfășurate cu întârziere în 2021), David Popovici și-a schimbat clubul: a trecut de la Steaua la Dinamo. Acum, prezent fiind la Comitetul Olimpic Sportiv Român (COSR), tânărul a explicat de ce a refuzat propunerile primite din Statele Unite ale Americii.

„Eu vreau să continui să mă antrenez cu antrenorul, cu echipa mea și, implicit, dacă se va întâmpla asta, va trebui să rămân în România și pentru studii. Vreau să rămân alături de echipa mea și să continui studiile în România. Dar nu rămân aici pentru că neapărat vreau să continui studiile în România, vreau să continui înotul alături de oamenii pe care îi am în jurul meu, în care am maximă încredere.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Printre lucrurile de care aș putea să dispun eu în America ar fi parteneri de antrenament mai pregătiți, la nivelul meu, sau poate mai sus, numai că din punct de vedere al condițiilor, acum, cu echipa pe care o am și care mă sprijină, îmi e foarte bine aici.

A contat foarte mult ce am vorbit cu Robert Glință (n.r. – alt înotător al lotului olimpic), pentru că am foarte mare încredere în Robert, suntem prieteni și știu că mi-ar spune numai adevărul. Am aflat foarte multe, și părți bune și părți rele despre America, și am încercat să judec obiectiv și imparțial.”, a declarat David Popovici.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate