ACTUALITATENatație | Românul David Popovici, RECORD MONDIAL de juniori la proba de...

Natație | Românul David Popovici, RECORD MONDIAL de juniori la proba de 200 de metri la Europenele de la Roma

Românul David Popovici a stabilit vineri recordul mondial de juniori în proba de 200 de metri liber, la Campionatele Europene de la Roma, informează Mediafax.

Performanța tânărului român a fost realizată în calificări, iar cu această ocazie s-a calificat în finala probei. După ce a corectat de două ori în decurs de câteva zile recordul mondial la 100 m liber, sportivul pregătit de către antrenorul Adrian Rădulescu a fost înregistrat în semifinalele probei de 200 m liber cu timpul de 1 min 45 sec 26/100. Vechea performanţă mondială îi aparţinea sud-coreeanului Sunwoo Hwang (1 min 45 sec 92/100) şi fusese stabilită pe 19 noiembrie 2020, la Gimcheon (Coreea de Sud).

Popovici, calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, fusese cronometrat în serii cu al treilea timp, 1 min 50 sec 01/100. Mihai Gergely a fost al 23-lea (1:53.18), iar Ştefan Cozma al 29-lea (1:54.14).

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Finala de la 200 m liber este programată sâmbătă 10 iulie, de la ora 20:19.

La 200 m bras, Mihai Iacob a fost înregistrat în serii cu al 12-lea timp (2:18.47), la fel şi în semifinale (2:17.33), ratând prezența în finală.

Ioana Marin a fost cronometrată cu timpul de 30 de sec 86/100, terminând pe 30 calificările la 50 m spate feminin.

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media.

România are deja două medalii la Europenele de juniori de la Roma, aurul obţinut de Popovici la 100 m liber şi argintul ştafetei masculine de 4×100 m liber (David Popovici, Mihai Gergely, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu).

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

România este reprezentată de 11 sportivi la Europenele de juniori de la Roma.

Pentru performanțele atinse, italienii de la publicaţia ”La Gazzetta dello Sport” l-au comparat pe Popovici cu Popov , rusul socotit cel mai mare sprinter din istorie.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...