ACTUALITATEÎn proiectul de buget, Ministerul Sănătății a prevăzut demersuri pentru adoptarea Legii...

În proiectul de buget, Ministerul Sănătății a prevăzut demersuri pentru adoptarea Legii Vaccinării obligatorii. AUR a anunțat că se opune/ MS pare că dă înapoi

Proiectul de buget pe anul 2021 aflat in dezbatere publică pe site-ul Ministerului de Finanțe conține o prevedere în care se subliniază că Ministerul Sănătății are ca priorități strategice pe termen mediu „demersuri pentru adoptarea Legii vaccinării, care va cuprinde obligativitatea vaccinării populației”, scrie Adevărul.

Prevederea se află trecută într-o anexă și nu a fost trecută cu vederea de către Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). Într-un mesaj lansat pe pagina oficială a acestui partid, AUR a anunțat că se opune obligativității vaccinării.

„Proiectul de buget pe anul 2021 al Ministerului Sănătăţii, care se regăseşte în Anexa 3, pe site-ul Ministerului Finanțelor, conține o prevedere potrivit căreia se fac demersuri pentru vaccinarea obligatorie a populației.

Suntem singura mișcare politică care se opune deschis vaccinării obligatorii a populației!”, a anunțat AUR.

În urma acestei luări de poziții, Ministerul Sănătății, prin purtătorul de cuvânt Bogdan Oprea, a reacționat. Într-o declarație, preluată de ziare.com, acesta s-a ferit să menționeze că Ministerul condus de Vlad Voiculescu își asumă obligativitatea vaccinării, ci doar o lege „în concordanță cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății și a altor instituții naționale și internaționale”.

„Vaccinarea copiilor și a populației generale în situații epidemiologice speciale se dovedește importantă mai ales astăzi, în contextul pandemiei SARS-CoV-2. Trebuie să ținem cont că mai există și alte boli infecto-contagioase care ucid oameni.

Ca să luăm doar exemplul rujeolei, o boală ce poate fi prevenită prin vaccinare, în primul semestru al anului trecut, în România au existat peste 20.000 de îmbolnăviri și 64 de decese. Ministerul Sănătății susține existența unei legislații protectoare pentru sănătatea publică în concordanță cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății și a altor instituții naționale și internaționale”, a spus Oprea, precizează sursa menționată.

Legea Vaccinării Obligatorii a trecut de Senat și se află la Camera Deputaților.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate