ACTUALITATEÎn proiectul de buget, Ministerul Sănătății a prevăzut demersuri pentru adoptarea Legii...

În proiectul de buget, Ministerul Sănătății a prevăzut demersuri pentru adoptarea Legii Vaccinării obligatorii. AUR a anunțat că se opune/ MS pare că dă înapoi

Proiectul de buget pe anul 2021 aflat in dezbatere publică pe site-ul Ministerului de Finanțe conține o prevedere în care se subliniază că Ministerul Sănătății are ca priorități strategice pe termen mediu „demersuri pentru adoptarea Legii vaccinării, care va cuprinde obligativitatea vaccinării populației”, scrie Adevărul.

Prevederea se află trecută într-o anexă și nu a fost trecută cu vederea de către Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). Într-un mesaj lansat pe pagina oficială a acestui partid, AUR a anunțat că se opune obligativității vaccinării.

„Proiectul de buget pe anul 2021 al Ministerului Sănătăţii, care se regăseşte în Anexa 3, pe site-ul Ministerului Finanțelor, conține o prevedere potrivit căreia se fac demersuri pentru vaccinarea obligatorie a populației.

Suntem singura mișcare politică care se opune deschis vaccinării obligatorii a populației!”, a anunțat AUR.

În urma acestei luări de poziții, Ministerul Sănătății, prin purtătorul de cuvânt Bogdan Oprea, a reacționat. Într-o declarație, preluată de ziare.com, acesta s-a ferit să menționeze că Ministerul condus de Vlad Voiculescu își asumă obligativitatea vaccinării, ci doar o lege „în concordanță cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății și a altor instituții naționale și internaționale”.

„Vaccinarea copiilor și a populației generale în situații epidemiologice speciale se dovedește importantă mai ales astăzi, în contextul pandemiei SARS-CoV-2. Trebuie să ținem cont că mai există și alte boli infecto-contagioase care ucid oameni.

Ca să luăm doar exemplul rujeolei, o boală ce poate fi prevenită prin vaccinare, în primul semestru al anului trecut, în România au existat peste 20.000 de îmbolnăviri și 64 de decese. Ministerul Sănătății susține existența unei legislații protectoare pentru sănătatea publică în concordanță cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății și a altor instituții naționale și internaționale”, a spus Oprea, precizează sursa menționată.

Legea Vaccinării Obligatorii a trecut de Senat și se află la Camera Deputaților.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 22.233 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite