ACTUALITATEIdeologie în jucăriile copiilor | După ce a conceput jucării LGBT, Lego...

Ideologie în jucăriile copiilor | După ce a conceput jucării LGBT, Lego elimină cu totul sexul acestora, pentru a elimina „stereotipurile” legate de „activități separate pentru fete și băieți”

LEGO, cel mai mare producător de jucării din lume anunță planuri că jucăriile sale nu vor mai avea „sex” în viitor, pentru a elimina „stereotipurile” legate de „activități separate pentru fete și băieți”, relatează The Guardian.

Institutul „Geena Davis”, o organizație creată în 2004 de actrița cu același nume, a adunat opiniile a aproape 7.000 de părinți și copii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, din 7 țări. Studiul arată faptul că fetele sunt din ce în ce mai încurajate să se angajeze în activități destinate de obicei băieților, în timp ce băieților, în proporție de peste 70%, le este frică să nu fie „tachinați” pentru că se joacă cu jucării destinate fetelor.

„Treaba noastră este să încurajăm fetele și băieții să se distreze cu jucării care în mod tradițional ‘nu erau făcute pentru ei’.”, spune Julia Goldin, LEGO Product Manager.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Compania de jucării își continuă politicile incluzive, după ce în urmă cu puțin timp a lansat o jucărie „fără sex” ce face parte dintr-o colecție special concepută pentru a susține ideologia LGBT.

Totodată, în Statele Unite ale Americii, în statul California, tocmai s-a adoptat o lege care impune magazinelor de stat să creeze rafturi dedicate jucăriilor „fără sex” până în 2024.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...