ACTUALITATEIași: Numărul infectărilor a scăzut la două săptămâni după pelerinajul de Sf....

Iași: Numărul infectărilor a scăzut la două săptămâni după pelerinajul de Sf. Parascheva. De la impunerea purtării măștii și în aer liber, în Cluj numărul infectaților a explodat

Participarea ieșenilor la pelerinajul de Sfânta Parascheva nu a adus o înrăutățire a situației epidemiologice, așa cum s-a zvonit, ci dimpotrivă.

Conform cifrelor oficiale făcute public de către Grupul de Comunicare Strategică (GCS) și citate de luju.ro, în județul Iași s-a înregistrat un declin al infectărilor în ultimele două săptămâni: de la 2,15 la mie în data de 14 octombrie 2020 la 1,92‰ în ziua de joi, 29 octombrie 2020.

De cealaltă parte, în județul Cluj a parcurs traseul invers. Dacă pe 14 octombrie, Clujul se situa sub Iași, cu doar 1,95 de infectări la mia de locuitori, pe 29 octombrie numărul de infectări a ajuns la 4,3 la mie, fiind pe primul loc în România.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

De remarcat că în Cluj Napoca, pe 20 octombrie autoritățile au impus cetățenilor purtarea măștii inclusiv în aer liber. Pe 25 octombrie, la Cluj-Napoca, o femeie a fost luată de pe stradă și târâtă de polițiști în ambulanță pentru că nu purta mască pe stradă.

Peste 20.000 de oameni au participat la pelerinajul de trei zile de la moaștele Sfintei Parascheva.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...