duminică, octombrie 1, 2023
EDUCAȚIEElevii români se întorc acasă cu două medalii de aur, una de...

Elevii români se întorc acasă cu două medalii de aur, una de argint și una de bronz de la Olimpiada Internațională de Geografie din Paris

Elevul Daniel Hanganu de la Colegiul Național Iași a obținut medalia de aur la cea de-a XVIII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Geografie de la Paris, organizată și derulată online, în perioada 12-18 iulie, sub patronajul Comitetului Național Geografic francez (CNFG), a anunțat Inspectoratul Școlar Județean (ISJ), citat de Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă, medalie de aur a obţinut şi elevul Radu Andrei Brădăţeanu din Bucureşti, medalie de argint Mihai Bratu din Târgu Jiu şi medalie de bronz – Darius Topai din Oradea.

„Lotul României, format din patru elevi, s-a reunit la Iaşi, în perioada 7-12 iulie, unde avut o perioadă de pregătire intensivă, desfăşurată la Colegiul Naţional Iaşi sub îndrumarea profesorilor Cornelia şi Dorin Fiscutean.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

De peste un deceniu, pregătirea teoretică şi practică a elevilor care reprezintă România la competiţiile internaţionale de geografie se realizează la Iaşi. Lotul României obţine în acest an, în urma celor trei probe de concurs – proba teoretică, proba practică şi testul multimedia, două medalii de aur, una de argint şi una de bronz.

Olimpiada Internaţională de Geografie – IGeo este o competiţie destinată celor mai buni elevi geografi ai lumii, o etapă mondială în cadrul căreia cei mai pasionaţi şi talentaţi elevi din ţările participante îşi pot demonstra cunoştinţele, dar şi deprinderile geografice practice, competiţia promovând contactele profesionale în cadrul comunităţii educaţionale geografice globale.

La această ediţie au participat un număr de 209 tineri pasionaţi de geografie, din 54 de ţări. Ediţia 2023 va avea loc în Indonezia. Felicitări elevului Daniel Hanganu, doamnei profesor Cornelia Fiscutean şi şcolii de geografie ieşene! Felicitări tuturor elevilor care au reprezentat ţara noastră la Olimpiada Internaţională Paris 2022 şi profesorilor coordonatori ai lotului României”, se arată în comunicatul emis de ISJ Iași.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate