joi, mai 23, 2024
ACTUALITATEPatriarhul Daniel, de Ziua Eroilor: Pe stema României vulturul auriu, care înseamnă...

Patriarhul Daniel, de Ziua Eroilor: Pe stema României vulturul auriu, care înseamnă popor botezat de la nașterea sa în istorie, poartă crucea în plisc și se înalță pe verticală

Părintele Patriarh a oficiat joi Sfânta Liturghie la altarul de vară al Catedralei Patriarhale, la finalul căreia, în predica sa, a explicat legătura dintre Ziua Eroilor, stema României și Înălțarea Domnului, informează Basilica.

„Ziua Eroilor este prăznuită în ziua Înălțării Domnului și pentru a ne arăta că Hristos S-a înălțat în slavă după ce a trecut prin Cruce și Înviere, după ce a trecut prin jertfă.

Aceasta explică faptul că pe stema României vulturul auriu, care înseamnă popor botezat de la nașterea sa în istorie, poartă crucea în plisc și se înalță pe verticală. Pentru că tot ce am obținut în istorie bun s-a făcut prin jertfă.”, a spus Preafericitul Părinte.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Arhiereul a amintit faptul că hramul principal al Catedralei Mântuirii Naționale este întocmai „Înălțarea Domnului”, adică și Ziua Eroilor totodată. Cu ajutorul Ministrului Apărării Naționale (care a pus la dispoziție o listă care conține 104.391 de nume cu toți eroii români cunoscuți care au căzut pe câmpul de luptă de la Războiul de Independență și până la al Doilea Război Mondial, inclusiv; 1877-1945), „în piciorul Sfintei Mese, cu o zi înainte de sfințirea altarului, în 24 noiembrie 2018, au fost puse listele cu numele eroilor români din toate timpurile pe care noi îi cunoaștem”.

„Dacă s-ar tipări o carte, ar fi peste 2000 de pagini cu numele și locurile unde sunt înmormântați eroii neamului”, a spus patriarhul. Documentul în format .pdf are 2414 pagini A4 și este disponibil pentru studiu aici.

Lista cu numele așezate în Sfânta Masă a Catedralei Naționale are 1.684 de pagini web și se găsește pe site-ul Trinitas TV.

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE