sâmbătă, februarie 4, 2023
ACTUALITATEPatriarhul Daniel, de Ziua Eroilor: Pe stema României vulturul auriu, care înseamnă...

Patriarhul Daniel, de Ziua Eroilor: Pe stema României vulturul auriu, care înseamnă popor botezat de la nașterea sa în istorie, poartă crucea în plisc și se înalță pe verticală

Părintele Patriarh a oficiat joi Sfânta Liturghie la altarul de vară al Catedralei Patriarhale, la finalul căreia, în predica sa, a explicat legătura dintre Ziua Eroilor, stema României și Înălțarea Domnului, informează Basilica.

„Ziua Eroilor este prăznuită în ziua Înălțării Domnului și pentru a ne arăta că Hristos S-a înălțat în slavă după ce a trecut prin Cruce și Înviere, după ce a trecut prin jertfă.

Aceasta explică faptul că pe stema României vulturul auriu, care înseamnă popor botezat de la nașterea sa în istorie, poartă crucea în plisc și se înalță pe verticală. Pentru că tot ce am obținut în istorie bun s-a făcut prin jertfă.”, a spus Preafericitul Părinte.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Arhiereul a amintit faptul că hramul principal al Catedralei Mântuirii Naționale este întocmai „Înălțarea Domnului”, adică și Ziua Eroilor totodată. Cu ajutorul Ministrului Apărării Naționale (care a pus la dispoziție o listă care conține 104.391 de nume cu toți eroii români cunoscuți care au căzut pe câmpul de luptă de la Războiul de Independență și până la al Doilea Război Mondial, inclusiv; 1877-1945), „în piciorul Sfintei Mese, cu o zi înainte de sfințirea altarului, în 24 noiembrie 2018, au fost puse listele cu numele eroilor români din toate timpurile pe care noi îi cunoaștem”.

„Dacă s-ar tipări o carte, ar fi peste 2000 de pagini cu numele și locurile unde sunt înmormântați eroii neamului”, a spus patriarhul. Documentul în format .pdf are 2414 pagini A4 și este disponibil pentru studiu aici.

Lista cu numele așezate în Sfânta Masă a Catedralei Naționale are 1.684 de pagini web și se găsește pe site-ul Trinitas TV.

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate