ACTUALITATEPatriarhul Daniel, de Ziua Eroilor: Pe stema României vulturul auriu, care înseamnă...

Patriarhul Daniel, de Ziua Eroilor: Pe stema României vulturul auriu, care înseamnă popor botezat de la nașterea sa în istorie, poartă crucea în plisc și se înalță pe verticală

Părintele Patriarh a oficiat joi Sfânta Liturghie la altarul de vară al Catedralei Patriarhale, la finalul căreia, în predica sa, a explicat legătura dintre Ziua Eroilor, stema României și Înălțarea Domnului, informează Basilica.

„Ziua Eroilor este prăznuită în ziua Înălțării Domnului și pentru a ne arăta că Hristos S-a înălțat în slavă după ce a trecut prin Cruce și Înviere, după ce a trecut prin jertfă.

Aceasta explică faptul că pe stema României vulturul auriu, care înseamnă popor botezat de la nașterea sa în istorie, poartă crucea în plisc și se înalță pe verticală. Pentru că tot ce am obținut în istorie bun s-a făcut prin jertfă.”, a spus Preafericitul Părinte.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Arhiereul a amintit faptul că hramul principal al Catedralei Mântuirii Naționale este întocmai „Înălțarea Domnului”, adică și Ziua Eroilor totodată. Cu ajutorul Ministrului Apărării Naționale (care a pus la dispoziție o listă care conține 104.391 de nume cu toți eroii români cunoscuți care au căzut pe câmpul de luptă de la Războiul de Independență și până la al Doilea Război Mondial, inclusiv; 1877-1945), „în piciorul Sfintei Mese, cu o zi înainte de sfințirea altarului, în 24 noiembrie 2018, au fost puse listele cu numele eroilor români din toate timpurile pe care noi îi cunoaștem”.

„Dacă s-ar tipări o carte, ar fi peste 2000 de pagini cu numele și locurile unde sunt înmormântați eroii neamului”, a spus patriarhul. Documentul în format .pdf are 2414 pagini A4 și este disponibil pentru studiu aici.

Lista cu numele așezate în Sfânta Masă a Catedralei Naționale are 1.684 de pagini web și se găsește pe site-ul Trinitas TV.

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...