ACTUALITATEIași | Peste 300 de persoane au participat la un protest împotriva...

Iași | Peste 300 de persoane au participat la un protest împotriva obligativității vaccinării

Duminică, 21 martie, la Iași a avut un loc un protest împotriva obligativității vaccinării. Conform unui comunicat de presă trimis pe adresa redacției, la eveniment au luat parte peste 300 de persoane, cifră impresionantă, în condițiile în care Iașiul este în scenariul roșu.

Cei prezenți s-au opus prevederilor proiectului de lege a vaccinării persoanelor, Plx 399/2017 aflat în aceste zile pe agenda parlamentarilor, pe care le consideră „abuzive și neconstituționale”.

„La protest au vorbit dna avocat Iulia Medeleanu din Iași, dna doctor Mihaela Secară de la Onești, dl Pompiliu Diplan coordonatorul mișcării civice “Starea de Libertate” din București care a făcut un efort extraordinar să fie alături de cei de la Iași, în măsură în care a fost coordonatorul și moderatorul marelui protest-marș de la București din 20 martie 2021, cât și alte persoane din mediul activismului civic.
De asemeni evenimentul s-a desfășurat pașnic, fără incidente și cu o foarte bună colaborare cu forțele de ordine, după cum se poate vedea și în clipul video”, se arată în comunicat.

 

 

 

 

 

 

 

Cele patru revendicări ale protestatarilor au fost:

1-Legea să asigure pacientului dreptul să refuze vaccinarea (în baza Art. 22, 23, 26, 34 din Constituția României , Art. 61, 64 și 67 din Legea nr. 279/2009 – Codul Civil, Art. 13 din Legea nr. 46/2003 privind drepturile pacientului, Art. 374(3), 376(1) și 649(1) din Legea nr. 95/2006 privind reforma sănătăți).
2- Medicul să fie obligat să informeze corect pacientul şi să decidă liber dacă recomandă vaccinarea în funcție de interesul și starea de sănătate a pacientului
3- Să fie eliminate orice fel de sancțiuni pentru pacienții sau medicii care refuză vaccinarea
4- Să fie eliminată noțiunea de obligativitate a vaccinării

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...