luni, mai 20, 2024
ACTUALITATEHalal profesionalism. Economedia, secțiunea economică a G4Media, a publicat o știre pe...

Halal profesionalism. Economedia, secțiunea economică a G4Media, a publicat o știre pe care o denunțau, în urmă cu câteva zile, ca fiind „fake news”

Publicația Economedia, parte a G4Media care se ocupă cu știrile legate de economie, a publicat o știre pe 29 noiembrie 2021, pe care o numeau ca fiind „fake news” la începutul aceleiași luni. Este vorba despre o analiză Bloomberg despre criza energetică și posibilitatea de a ne confrunta cu un „blackout” în iarna ce urmează.

La începutul lunii, Carmen Radu, a publicat un articol în care denunța „dezinformarea” și „fake news”-ul apărut în spațiul public european și românesc legat de această intensificare a crizei energetice odată cu scăderea temperaturilor. Autoritățile austriece au lansat campanii de informare cu privire la pericolul unei „pene de curent” generale, la nivelul întregului continent european (blackout).

Acum, la finalul lunii noiembrie, aceeași Carmen Radu publică analiza publicației americane Bloomberg care arată că, de fapt, acele informații care circulau cu puțin timp în urmă nu erau, nicidecum, „știri false”. În articolul acestora, se arată cât de aproape suntem de un astfel de „blackout”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ce înseamnă acest „blackout”? Practic, este o „pană de curent” generală, o defecțiune de lungă durată a sistemului energetic la nivel european, în care brusc nimic nu mai funcționează.

Toate infrastructurile în rețea care depind de sursa de alimentare vor înceta să mai funcționeze în acest timp, între care numărăm, telefoanele mobile, internetul, bancomatele, sistemele de plată, benzinăriile, semafoarele, traficul feroviar, transportul în comun și așa mai departe.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE